Bağlarbaşı Mahallesi İlköğretim Okulu'nun Temeli Törenle Atıldı

Gaziantep merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlarbaşı İlköğretim Okulu temel atma töreni, Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Bağlarbaşı Mahallesi İlköğretim Okulu'nun Temeli Törenle Atıldı
Törene Cafer Yılmaz ile birlikte, Özel İdare Meclis Başkanı Ömer Nasuhi Güleç, Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı Mehmet Dönmez ve mahalle sakinleri katıldı.
Mahalle sakinleri ile bir süre sohbet eden Genel Sekreter Cafer Yılmaz okul arsasının yarısını bağış yapan Ahmet Mert'e teşekkür etti.
Daha sonra okulun yapıldığı alana gelen Yılmaz ve beraberindeki heyet, butona basarak temele ilk harcı döktü.
Burada basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Yılmaz, Özel İdaresi olarak her zaman eğitimi önemseyerek destek olduklarını belirtti.
Meclis üyelerinin ve meclis başkanlığının eğitimin önemini bildiklerini vurgulayan Yılmaz, "Bu okul temelini attığımız birçok okulumuzdan birisidir. Bin 440 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Okulumuz toplam 630 bin liraya mal olacak. Okulun arsasının yarısını Ahmet Mert isimli hayırsever vatandaşımız bağışladı. Yarısın da biz kamulaştırdık. Böylece Devlet Millet işbirliğini gerçekleştirmiş olduk. Okulun açılışını 2011 Şubat ayında yapacağız" dedi.
Hayırsever vatandaş Ahmet Mert ise, böyle hayırlar yapmayı Allah herkese nasip eylesin diyerek, "Devlet büyüklerimizden Allah razı olsun" diye konuştu.
"Eğitim ön planda tuttuğumuz konulardan birisidir" diyen Özel İdare Meclis Başkanı Ömer Nasuhi Güleç de, "Bu işe katkı koyan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bizim öncelikli işimiz, projenin ödeneğini ve arsasını hazırlamaktır. Bu olunca da işi kısa sürede yapıp bitiriyoruz. Okulda inşallah vatana millete yararlı insanlar yetişir" şeklinde konuştu.