Ak Parti Sivas'ta Referandum Startını Suşehri'nde Verdi

Sivas AK Parti Sivas Milletvekilleri Suşehri'nde referanduma 'EVET' için vatandaşlarla bir araya geldi.

Ak Parti Sivas'ta Referandum Startını Suşehri'nde Verdi
Sivas'ın Suşehri ilçesinde Ak Parti 12 Eylül'de yapılacak olan referandumun Sivas ayağının başlangıcını Suşehri'nde verdi. Suşehri'ne gelen Sivas AK Parti Milletvekilleri Hamza Yerlikaya, Selami Uzun, Osman Kılıç, Sivas AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti genel merkezden yetkililer Suşehri'ne çıkartma yaparak gövde gösterisi yaptılar. Aşağısarıca Köyü yol ayrımında Suşehri AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce ve yönetim kurulu üyeleri, Suşehri AK Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile partililer tarafından karşılanan milletvekilleri daha sonra topluca 'Referanduma Evet' konulu toplantının yapılacağı Suşehri Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonuna geçtiler.
Toplantıda konuşan AK Parti Suşehri İlçe Başkanı Rüstem Yüce, "Baskıcı politikalara son verecek güçlünün değil haklının hakkının korunacağı milletimizin belli bir kesimin dayatmasıyla oluşturulan anayasa ile değil de kendisinin belirlediği anayasa ile tam demokratik yönetilme fırsatını yakalayacağı bu yol ayrımında milletçe doğru tercihi yapmalıyız. Artık tam özgürlük, tam demokrasi zamanıdır. Onun için referandumda evet demeliyiz. Zaman içerisinde yakalanan tarihi fırsatların milletimizce çok iyi değerlendirileceğine inanıyoruz. Toplumumuzun her kesimine ulaşarak bu referandumda neden evet demeleri gerektiğini çok iyi anlatmalıyız" dedi.
Toplantıda sırası ile söz alan AK Parti Sivas Milletvekili Osman Kılıç ise geçtiğimiz dönemlerde yapılan Anayasaların demokratik ve özgürlükçü olmadığını ifade ederek "Bir gün nefisler hesaba çekilecek. Amaller tartılacak, doğruyu yaptıkça kuvvetlenir güçleniriz, yanlış yaptıkça güç kaybederiz. Ne kadar uzak geçmişe bakarsak o kadar ileriyi görürüz 1924, 1961 ve 1982 iktidar anayasasına bakacak olursak demokratik değildir, özgürlükçü değildir. Kendiniz için, çocuğunuz için ve geleceğiniz için 'Evet' demeliyiz. Yeni anayasa paketinde özgürlük, birinci sınıf vatandaşlık var veraset altında vatandaşlık yok. 12 Eylülde sandık önümüze konulduğunda bir bayramdan çıkıp diğer bayramı da sizlerin evet oylarıyla yaşacağız" dedi.
AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun ise Anayasa paketinin ülke için bir dönüm noktası olduğuna değinerek, "12 Eylül tarihinde Türk halkı kendi hakkını rahatlıkla arayabileceği yeni bir anayasa paketine evet için sandık başına gidecektir. Yargının bağımsız olacağı, fişlenen vatandaşların ortadan kalkacağı, yurt dışı uçuşlarında pasaport sıkıntısının yaşanmayacağı, askerlerin sivil mahkemelerde haklarını arayacağı yeni anayasa paketi ülkemiz için önemli bir dönüm noktasıdır. Yeni anayasa paketini AK Parti iktidarının hazırlaması diğer parti liderlerini rahatsız etmiştir. Meydanlarda ne söylediklerini bilmiyorlar. Geleceğe güvenle bakamıyorlar. Yeni Anayasa paketinde çıksın bir parti lideri bir vatandaş desin ki şu madde bizim zararımıza. Böyle bir tepki olamaz çünkü yeni anayasa paketi tamamen halkımızın hukuken sığınabileceği bir liman olacaktır. Bu konuda tüm halkımızı en iyi şekilde bilinçlendirip anayasa değişikliği paketinin mücadelesini vereceğiz. Tüm partilerle iş birliği yapabiliriz" diye konuştu.
"BİZ PİJAMALARLA KARŞILANAN BAŞBAKANLARI DA GÖRDÜK YUMRUK YİYEN BAŞBAKANLARI DA"
AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya da AK Parti iktidarında Avrupa'da itibar kazanan bir ülke haline geldiklerini ifade ederek, "Meydanlarda gezen hayırcılar Anayasa paketinin değiştirilmesine değil bu yasayı hazırlayan AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'a itirazlarıdır. Dünya ülkeleri ekonomik krizle boğuşurken AK Parti iktidarı döneminde ülkemiz çok güzel işler başararak Türkiye'nin ekonomisini zirveye taşımıştır. Başbakanımızın dediği gibi kriz ülkemizi teğet geçmiştir. Avrupa'da itibarını yitirmiş ülkemizin itibarını geri kazandık Biz pijamalar ile karşılanan başbakanlarda gördük, yumruk yiyen başbakanlarda gördük. AK Parti iktidarı döneminde vatandaşlarımızın her alanda rahat bir şekilde işlerini görebilmeleri için birçok devrim niteliğinde çalışma ve girişimlerimiz olmuştur ancak hukuken önümüze çıkmış olan engeller Danıştay tarafından hep iptal edilmiştir. 12 Eylül tarihinde yeni anayasa paketi referandum seçiminin parti seçimi olmadığını herkesin bilmesi gerekmektedir. 12 Eylül darbesinin olduğu tarihte ülkemiz referandumda kendi geleceği için 'Evet' demelidir" şeklinde konuştu.