Van Belediyesi Mezbaha İşletmesi'nde Deneme Kesimleri Başladı

Van Belediyesi tarafından yaptırılan ve günlük 2 bin 800 küçükbaş ve bin 500 büyükbaş hayvanın kesiminin yapılabileceği modern mezbahanede deneme kesimleri başladı.

Van Belediyesi Mezbaha İşletmesi'nde Deneme Kesimleri Başladı
Van ve bölgenin en büyük sorunlarından biri olan mezbaha işletmesi sorununa çözüm buldu. Uzun bir süre önce yapımına başlanan Van Belediyesi Mezbaha İşletmesi'ndeki deneme kesimini Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit ve Meclis üyesi Nazım Acar da izledi. Yapılan ilk deneme vatandaşların ilgisini çekerken, kesimler veteriner hekim kontrolünde ve tamamen hijyenik bir ortamda yapılıyor. Deneme kesimleri sonrası bir açıklama yapan Başkan yardımcısı Bozyiğit, tesisin Van ve bölge halkı için önemine değinerek, "Böylesi bir tesisi halkımıza kazandırdığımız için mutluyuz. Halkımız artık güvenli bir şekilde et tüketebilecek. 30 Yıl öncesine dayanan klasik hayvan kesimine son vererek, girişimci belediyemiz ve esnafımızın gayretiyle sağlıklı havyan kesimi ve istihdam alanı oluşturması sevindiricidir. Esnaf arkadaşımızın gayreti ve cesaretinden dolayı teşekkür ediyoruz. 21 yüzyıla yakışır hijyenik ortamda modern bir tesis yapıldı. Buradaki kesimlere bütün esnafın vatandaşın yararlanabileceği kendisinin de kesimleri izleyebileceği bir ortam oluşturulmuştur" dedi.
SÜER "30 KİŞİ İSTİHDAM EDECEĞİZ"
İşletme sahibi Naif Süer ise "Bu işletmenin öncelikli olarak Van halkına ve bölge halkına hayırlı olmasını diliyorum. Geç kalınmış bir tesis. Tesisimizde 25 çalışanımız, 2 veteriner hekimimiz diğer çalışanlarımızla birlikte 30 kişi burada istihdam edilecek. Tesisimizdeki hayvan kesimlerini bütün halkımızın izleyebileceği alanlar oluşturuldu. Hayvan kesimleri havada kesilerek soğuk hava depolarımızda bekletilerek, hijyenik şartlara uygun halde kesilecektir" söyledi.
MEZBAHANE İŞLETMESİNİN ÖZELLİKLERİ;
Bölgenin önemli tesisi arasında yer alacak olan Van Belediyesi Mezbaha İşletmesi, 30 bin metrekare alan üzerinde kuruldu. Günlük ortalama 2 bin 800 küçükbaş, bin 500 büyükbaş hayvan kesim kapasiteli olan tesisin içerisinde mezbaha, sosyal tesis, idari tesisler, padoklar, kesimhane, soğuk hava depoları ve arıtma tesisi ile bölgede örnek bir tesis olma özelliğini taşıyor. Kesimlerin tamamı 2 veteriner hekim tarafından kontrol ediliyor. Tesisin açılması ile birlikte hijyenik ortamda kesimler yapılacak, kesim öncesi ve sonrası sağlık kontrolü yapılacak, tesiste ayrıca nakliye ve satış koşulları da yerinde belirlenecek. Tesisin en önemli özelliği ise kaçak kesim koşullarını ortadan kaldıracak olması. Kısa bir süre sonra tesisin resmi açılışı yapılacağı belirtiliyor.