Kerimbeyli Köylüleri Arazi Sorunu İçin İmza Topladı

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Kerimbeyli köyünde yaşayan köylüler tarım reformu getirilmesi için imza topladılar.

Kerimbeyli Köylüleri Arazi Sorunu İçin İmza Topladı
Kerimbeyli köylüler, arazilerine tarım reformu getirilmesi için, hazine ile olan 6 yıldır devam eden davalarının sonuçlanmasını bekliyorlar. Köy sakinlerinden Şükrü Kum, dedelerinden kalan arazilerini 1992 yılında tapularının hak kazandıklarını, fakat 2004 yılında hazine tarafından komşu köylerine giden patika yolun tahrip edildiğinden, arazinin bin 500 dekarlık olan 1 parselden usulsüzlük olduğu gerekçesiyle açılan davadan dolayı sorunlarının çözülmediğini söyledi. Kum; "27 bin dönümlük arazilerinin 84 parsellik hisseli tapu olmasından dolayı arazi paylaşımında sık sık sorun yaşıyoruz. Tapularımız olduğu halde arazilerinin yerinde belirsizlik olduğundan, kimsenin hangi arazi kullanacağını bilmiyor. Bu yüzden sürekli tartışmalar yaşanıyor. Benim babamdan 250 dönüm arazim var fakat kullanmıyorum. Şimdi biz kendi aramızda tarım reformun getirilmesi için 60 imza topladık ve Tarım Reformu Bölge Müdürlülüğüne götürdük. Burada yetkili bize "Sizin hazine ile davanız var. Sizin araziye reform getirilmesi için. Bu davanın sonuçlanması lazım" dedi. Bu ayın 28'de bunla ilgili davamız olacak ümit ediyoruz ki bu dava sonuçlanır, biz de bu dertten kurtuluruz" dedi
Köylülerden Murat Çur ise; "Bu dava ülkemizde çözülmese hem maddi hem manevi olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağız. Bu dava hepimizin psikolojisini bozdu. Akrabalar hep bir birine düştü. Bir Bilge Köy katliamı gibi olmasın diye dua ediyoruz. Herkes biran önce çözülmesini bekliyor. Biz bir hukuk devletiyiz ve inanırım ki hukuk bu sorunun üstesinden gelir" diye konuştu.
Hazinen açtığı dava nedeniyle tapularının birleştirilemediğini savunan Mirze Çiçek de sürekli köylülerinin sürekli tarla yüzünden kavga ettiğini, köydeki genç, yaşlı, kadın, çocuk herkesin bu davanın çözülmesi durumunda yüzlerinin güleceğini kaydetti.