İnegöl'de olaylı gece! Araçlar ateşe verildi

Saldırganlar, ellerinde bıçak, sopalarla bir kahvehaneye girdi. Ardından ise...


Saldırganlar, ellerinde bıçak, sopalarla bir kahvehaneye girdi. Ardından ise...Bursa'nın İnegöl ilçesinde ellerinde bıçak ve sopalarla kahvehaneye giren saldırganlar, henüz belirlenemeyen bir nedenle en az 5 kişiyi yaraladı. Yaralılar, İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların yakınları, saldırganların getirildiği karakola gelerek yoğun tepki gösterdi. Polis ekipleri, öfkeli kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı. BAKAN ATALAY'DAN İNEGÖL AÇIKLAMASI39 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI!Alınan bilgiye göre, bıçaklı saldırganlar Orhaniye Mahallesi Çinili Cami yanında bulunan bir kahvehaneye girdi. Kahvehanede oturanlar ile bu kişiler arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle kavga çıktı. Yaralıların çok sayıdaki yakını ve Orhaniye Mahallesi'nin gençleri hastane bahçesinde toplandıktan sonra zanlıların bulunduğu polis merkezi önüne geldi. Topluluk, polislerden, içeride bulunan zanlıları teslim etmesini istedi. Olumsuz yanıt alan topluluk, galeyana gelerek 6 polis aracına maddi hasar verdi. 1 zabıta ve 1 ambulans aracı da kullanılamaz hale geldi. Polis, havaya ateş açmak zorunda kaldı. Kalabalık içerisindeki bazı kişiler, karakola taş attı. Bu sırada çok sayıda kişinin yaralandığı görüldü. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye taşındı.
Öfkeli kalabalığın, polis merkezi önündeki gergin bekleyişi sürüyor.

ARAÇLAR ATEŞE VERİLDİBursa'nın İnegöl ilçesinde 3 kişinin bir kahvehanede 5 kişiyi bıçakla yaralamasının ardından çıkan olaylarda, polis ve vatandaşlar arasında yaralananlar olduğu öğrenildi. Öfkeli kalabalığın dağıldığı ve olayların yatıştığı bildirildi. Çıkan olaylarda emniyet ve zabıta ekiplerine ait en az 7 araç ateşe verildi.

İtfaiye ekipleri, yer yer süren araç yangınlarına müdahale etti. Ters dönen ve yanan araçlarda büyük maddi hasar meydana geldi.

POLİS VE VATANDAŞLAR YARALANDI
Bursa'nın İnegöl ilçesinde 3 kişinin bir kahvehanede 5 kişiyi bıçakla yaralamasının ardından çıkan olaylarda, polis ve vatandaşlar arasında yaralananlar olduğu öğrenildi. Öfkeli kalabalığın dağıldığı ve olayların yatıştığı bildirildi.Orhaniye Mahallesi Çinili Cami yanında bulunan bir kahvehanede meydana gelen bıçaklı kavganın ardından zanlıların bulunduğu polis merkezi önünde toplanan kalabalık ile güvenlik güçleri arasında yaşanan gerginlik, şiddet olaylarına dönüşmüştü. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan grup, bir banka şubesinin camlarını kırdı ve ambulanslara taş attı. Güvenlik güçleri ilçenin giriş ve çıkışlarında önlem aldı.
Bursa Valisi Şahabettin Harput, galeyana gelen halkı yatıştırmak için İnegöl'e geldi. Çıkan olaylarda, 7 emniyet aracı ile 2 zabıta aracı ateşe verildi. İnegöl itfaiye ekipleri, yanan araçlara müdahale etse de, otomobiller kullanılamaz hale geldi. Bu arada, olayların yer yer İnegöl Huzur Mahallesi'ne de sıçradığı, polis güçlerinin güvenlik önlemlerini artırdığı kaydedildi.


Akþam