İlk Kez Yapılan Yağmur Dede Şenliğine Yoğun İlgi

Bu yıl ilk kez yapılan "Yağmur Dede" şenliklerine katılım yoğun oldu.

Hasanali Köyü Yağmur Dede Şenlikleri bin 585 metre yükseklikte gerçekleştirildi. Kırşehir'in Akçakent ilçesi Hasanali Köyü "Yağmur Dede Şenlikleri" yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Her yıl geleneksel olarak yapılacak olan şenliğe, gazeteci şair ve oyuncu Bayram Şahin, Mali Müşavir Hasan Kılıç ve Hasanali Köyü Muhtarı Şükrü Sağlam manevi destek verdi.
Şenliğe, AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir AK Parti İl Başkanı Muzaffer Aslan, Mahsenli Belediye Başkanı Kadir Petek, Mahsenli eski Belediye Başkanı Bayram Seven, Akçakent AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Yılmaz Kılıç, Hasan Kılıç ve Bayram Şahin ile farklı illerden gelen yüzlerce vatadaş katıldı.
Şenlik öncesinde, bin 585 metre yükseklikteki Yağmur Dede Dağı'na yol yapıldı. Yol yapımında Akçakent İl Genel Meclis Üyesi Yılmaz Kılıç yoğun çaba harcarken, dağın zirvesine 12 metrelik bayrak direği dikildi. Şenlik alanı birbirlerini göremeyen, büyük şehirlerde yaşayan köylülerin akınına uğradı. Meydana sabah saatlerinde akın eden Hasanali Köyü sakinleri kahvaltılarını da burada yaptı. Otuz yıldır birbirlerini göremeyen akrabalar, şenlik dolayısıyla bir araya geldi. Saat 10.00'da başlayan program akşam geç saatlere kadar devam etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şenlikte dualar okundu ve Kuran'ı Kerim tilaveti dinlendi. Ardından söz alan Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan'da birer konuşma yaparak, bu tür organizasyonların öneminden ve yürüttükleri hizmetlerden bahsetti. Çeşitli yarışmaların da yapıldığı şenlik, yemeklerin yenmesinin ardından müzik eşliğinde sona erdi. Kırşehir Belediye Başkan'ı Bahçeci de bir konuşma yaparak, Yağmur Dede'nin kabrinin olduğu yerin düzenlenerek koruma altına alınacağı müjdesini verdi.