Göksu Belediye Başkanı Yoldan Yakındı

Mersin Mut ilçesi Göksu Beldesi Belediye Başkan'ı Sunullah Yerlikaya, eşeğin gittiği patika yol ile bugünlere geldiklerini belirterek,"Devlet eliyle yürütülen her türlü hizmet bize gelmeden yıllar yılı ötelenmektedir" dedi

Göksu Belediye Başkanı Yoldan Yakındı
Mersin Mut ilçesi Göksu Beldesi Belediye Başkan'ı Sunullah Yerlikaya, eşeğin gittiği patika yol ile bugünlere geldiklerini belirterek,"Devlet eliyle yürütülen her türlü hizmet bize gelmeden yıllar yılı ötelenmektedir" dedi.
Bugüne kadar devletten hizmet alamadıklarını söyleyen Göksu Belediye Başkanı Sunullah Yerlikaya," Hükümet yanlısı bir partinin belediye başkanı olmadığımızdan dolayı hiçbir hizmet göremiyoruz bize sanki dışlanmış bir belediye gibi bakılıyor. Devletin hiçbir yardımını görmedik, bir dilenci gibi dilenerek başka belediyelerden hizmet alabiliyoruz" dedi.
Başkan Yerlika İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Beldemiz, 24 Aralık 1995 Yılında Göksu ırmağı çevresinde bulunan Kravga, Esen, Bayır ve Köprübaşı köylerinin birleşmesi ile kurulmuştur. Mut ilçesine 45 Km mesafededir. Beldemizin çevresinde bulunan yaklaşık 10-12 adet köy ve yerleşim birimine merkez görevini yürütmektedir. Mersin ilimizin en batı ucunda yer almaktadır. Devlet eliyle yürütülen her türlü hizmet bize gelmeden yıllar yılı ötelenmektedir. Şu anda Alahan Göksu yolu belediyemizin sağdan soldan dilenci gibi dilendiği asfalt yaması ile bu güne kadar gelmiştir. Belediyemizin siyasi görüşü farklı olmasından da kaynaklanan sıkıntılarımız mevcuttur. Belediyemizin kurulu bir şantiyesi bulunmadığı için bütün yol ile ilgili çalışmalarımızı kendi imkanlarımız ile komşu belediyelerin, özellikle belirtmek isterim Mut belediyesinin katkıları ile yapmaktayız" dedi.
Yerlikaya, borçlanabilme imkanı olsa bu memleketin insanı için borçlanma yoluna gidebileceğini belirterek, "Bizim hizmete ihtiyacımız var. Yolun olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Beldemiz bir cennet gibi ama yolumuz iyi olmadığı beldemize gelenlere cehenneme çeviriyor. Günümüz de artık böyle yollar kalmadı. Sadece biz değiliz bu yoldan yararlanan, yaklaşık 8 -10 bin nüfus bu yoldan yararlanıyor. Bu yola zamanında eşeği salmışlar, eşeğin gittiği patikaya yol yapmışlar, hala bu yoldayız" dedi.
Yerlikaya 18 Nisan 2010 tarihinde beldelerinde komşu köylerin, Mut Belediye Başkanı, Murat Orhan, diğer kurum amirleri ile birlikte toplam 30 civarında katılımcı ile beldenin ve çevre köy muhtarlarının sorunlarını dile getiren bir toplantı yaptıklarını anlatarak, "Toplantıya müteakip yol talebimizi yazılı olarak Valilik Makamına 19-04-2010 tarih ve 2010-226 sayılı yazımız ile gönderdik. Bu yazımıza istinaden gelen 14-07-2010 tarih ve 399 Sayılı yazı ile Göksu-Alahan yolunun 2010 yılı için sadece 3 km.lik bir kaplamanın yapılabileceği söylenmiştir" diye konuştu.