'Evet'çi başkan disipline sevk edildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu'nun disipline sevk edildiğini açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bingöl mitingine katılarak referandumda ‘Evet' oyu kullanacağını söyleyen CHP'li Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu, partisi tarafından disipline sevk edildi.

35. Madde'ye ilişkin açıklamalarda da bulunan Okay “Biz şeffaf bir partiyiz. Yarın veya perşembe günü kanun teklifi verilir. 35'e atıfta bir madde yok. İki darbede de muhtırada da ifade edilmiş söylenmiş. Onun için ayrıca onun için atıfta bulunmuş değil. Birileri darbe yapacaksa darbe zaten fiili bir durumdur. Yasalardan bu darbelere ilişkin bölümlerin ayıklanması değil kafalardan bu bölümlerin ayıklanması gerekir” dedi.

REFERANDUMDA OYUM EVET DEMİŞTİ

Memioğlu, "Seçimler başka ama referandumda oyum 'evet' olacak. Sadece kendim değil, çevremdeki insanların da 'evet' oyu vermesi için çalışacağım" demişti.

O BAŞKANLA GÖRÜŞECEĞİM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memioğlu'nun 'evet' şapkası takmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnsanlar referandumda diledikleri gibi oy kullanabilirler. AKP'nin gizli gündemine tutsak olmak, onun gösterdiği havucu görüp perde arkasını anlamamaktır. O belediye başkanı kimse görüşeceğim. Bakalım bizim belediye başkanımız mı halkın belediye başkanı mı, göreceğiz" diye konuşmuştu.