Erciş Belediyespor U-13'te Doğunun gururu oldu

Erciş Belediyesi Futbol Takımı'nın Türkiye Futbol Fedarasyonu'nun 2009-2010 sezonu U-13 Futbol şampiyonasında Türkiye üçüncüsü olması ilçede sevinçle

Erciş Belediyesi Futbol Takımı'nın Türkiye Futbol Fedarasyonu'nun 2009-2010 sezonu U-13 Futbol şampiyonasında Türkiye üçüncüsü olması ilçede sevinçle karşılandı.

Van'da 10 takım arasında birinci olan, Bingöl etabında Muşspor, Siirtspor ve Diyarbakırspor'u yenen Erciş Belediyespor futbol takımı, Malatya etabına geçmeye hak kazandı. Burada da Adanademirspor ve Mersin Akdenizspor'u yenen ve Mersin Millispor ile berabere kalarak Kayseri'deki final grubuna mücadele etme hakkı elde eden Erciş Belediye Spor Kulübü Futbol Takımı, Galatasaray, Trabzonspor, İstanbul Damlaspor futbol takımları arasında yapılan maçlar sonunda üçüncü olarak büyük bir başaraya imza attı. Final maçlarında Trabzonspora 1-0 yenilen Erciş Belediyespor Futbol Takımı, İstanbul Damlaspor'u 3-0 yenerek U-13'te Türkiye 3.sü oldu.

Başarılı olan futbolcuları makamında kabul eden Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftçi, sporcuları tebrik ederek ilçenin iyi yönleriyle duyurulmasının önemine işaret etti. Doğuda her tarafta olumsuzluklar konuşulurken, çocuklarının bu başarıyı ilçeye kazandırdığının altını çizen Çiftçi, başarının ilçenin tanıtılmasında çok büyük katkı sağladığını vurguladı.

Bu arada Başkan Çiftçi, başarılı futbolcuları cumhuriyet altını ile ödüllendirdi. 61 ilden 383 takımın katılımıyla başlayan futbol şöleni, illerinde dereceye giren 107 takımın 1-2 kademe eleme maçlarının ardından Kayseri deki 4'lü final müsabakalarıyla son bulmuştu.