Batman Barosu Başkanı Tanrıseven: Türk-Kürt kavgası istiyorlar, provokasyona gelmeyin

Batman Barosu, Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen küçük bir adli olayın büyütülerek, Türk-Kürt kavgasına çekilmek istendiğine dikkat çekerek, Va

Batman Barosu, Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen küçük bir adli olayın büyütülerek, Türk-Kürt kavgasına çekilmek istendiğine dikkat çekerek, Vatandaşlardan provokatif eylemlere prim vermelerini istedi. Batman Baro Başkanı Yusuf Tanrıseven, "Böyle bir linç kültürünü şiddetle kınıyor ve yaşanan olaylardan dolayı kaygı duyuyoruz." dedi.

Tanrıseven yaptığı açıklamada, İnegöl'de yaşanan olayların kaygı verici olduğunu söyledi.Olayların provokasyon koktuğunu belirten Tanrıseven, ülkede bir Türk-Kürt çatışması başlatmak için hiçbir fırsatı kaçırmayan kişilerin olduğunu belirterek, "Vatandaşlara düşen bu provokatif eylemlere kapılmamak ve provokasyonları boşa çıkarmaktır." dedi.

Son dönemlerde toplumsal kutuplaşmanın artması için bazı kesimlerce ateşe odun atıldığını ileri süren Tanrıseven, "Ancak bin yılı aşkın bir süreden beri kardeşçe yaşayan halklar arasında bu kavgayı başlatmaya kimsenin gücü yetmeyecek ve sağduyulu insanlar tarafından buna izin verilmeyecektir. İnegöl'deki kardeşlerimizin de sağduyulu hareket ederek bu provokasyonları boşa çıkaracaklarına inancımız sonsuzdur. Sorunların çözümü, karşılıklı diyalog, huzur ve barıştan geçmektedir. Batman Barosu olarak bu olayların bir kez daha tekrarlanmaması için herkesi sağduyulu davranmaya ve sorumluk almaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.