Başkan Kalaycı, LYS Türkiye 2.'sini bilgisayarla ödüllendirdi

Konya'nın merkez Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, 2010 LYS Türkiye ikincisi olan Mehmet Nuri Akıncı'yı evinde ziyaret ederek dizüstü bilgisayarl

Konya'nın merkez Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, 2010 LYS Türkiye ikincisi olan Mehmet Nuri Akıncı'yı evinde ziyaret ederek dizüstü bilgisayarla ödüllendirdi.

Başkan Kalaycı, belediye meclis üyeleri İsmail Boysan ve Mehmet Ufuk Doğan ile birlikte Akıncı ailesini evinde ziyaret etti. Elde ettiği büyük başarıdan dolayı Mehmet Nuri Akıncı ve ailesini kutlayan Başkan Kalaycı, "Tercih ettiğin güzel bir bölüme yerleşip ülkemiz ve ailen için faydalı bir genç olarak yetişmeni temenni ederim." dedi. Başkan Serdar Kalaycı, üniversite sınavında Türkiye derecesi elde eden Akıncı'ya dizüstü bilgisayar hediye etti.

Mehmet Nuri Akıncı'nın babası Haluk Akıncı, "İlk 10'a gireceğini tahmin ediyorduk. İkinci olduğunu öğrendiğimizde çok mutlu olduk. Bilkent, TOBB, İTÜ gibi üniversitelerden teklif aldık. Mehmet Nuri, söz konusu üniversiteleri inceledikten sonra kararını verecek." diye konuştu.

Oğlunun başarısından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen anne Meryem Akıncı ise şöyle konuştu: "Mehmet Nuri'nin bu başarısı sadece lise son sınıfta oturup saatlerce ders çalışmayla elde edilecek bir sonuç değil. İlkokul 1'den itibaren düzenli çalışmanın bir semeresi. Mehmet Nuri, ilkokul 4'den itibaren düzenli ders çalışmayı yemek yemek, su içmek gibi bir ihtiyaç haline getirdi."

Üniversitede Elektrik Elektronik Mühendisliğini tercih edeceğini belirten Mehmet Nuri Akıncı da her yıl gördüğü dersleri tekrarladığını söyledi. Öncelikli hedefinin hayalindeki bölümü kazanmak olduğunu dile getiren Akıncı, derece yaptığı için çok mutlu olduğunu anlattı.