Atıcılıkta Bölge İkincisi Oldu

Burdur'un Çavdır ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Atıcılık Yarışması'nda Korkuteli'den katılan Yusuf Kılınç ikinci oldu.

Atıcılıkta Bölge İkincisi Oldu
Türkiye'nin farklı illerinden 650 kişinin katıldığı yarışmada atıcılar kıyasıya yarıştı. Silah kullanması bilen ve yaşı tutan herkesin katıldığı yarışmada genellikle süper poze, çifte ve marka yarı otomatik gibi silahlar kullanıldı. Katılımcılar 50, 75, 100 metre ve hareketli domuz figürleri olmak üzere dört farklı kategoride yarıştı. Yarışmanın galiplerine ise üç adet av tüfeği hediye edildi.
Çavdır Avcılar Derneği Başkanı Özcan Çakır, tüfeklerin sadece av da kullanılmadığını, spor ve sosyal faaliyetler içinde kullanılabileceğini göstermek için yarışma düzenlediklerini söyledi. Çakır, kötü olaylara sahne olan silahlarında bir dostluk barış ve huzur ortamı
oluşturabileceğini kanıtlamak için yarışma düzenlediklerini belirterek, "Önümüzdeki yıllarda Çavdır Belediyesi'nin desteği ile olimpik standartlara uygun trap ve skeet poligonunu da ilçemize kazandıracağız. Amacımız gençlerin yeteneklerini keşfedip milli takım seviyesinde atıcılar yetiştirmektir" diye konuştu.
Yarışmada bölge ikincisi olan Yusuf Kılınç ise "Korkuteli'ni temsil etmek için yarışmaya katıldım. 650 katılımcı arasında ikinci olarak madalya aldım. Mutluyum" dedi.