AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Çavuş: Özürlü ve cüce olan demokrasimizi büyütmek istiyorsak referandumda 'Evet' diyelim

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş, 12 Eylül'de halkoyuna sunulacak 26 maddelik anayasa değişikliği paketinin Türkiye için önemli bir fırsat o

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş, 12 Eylül'de halkoyuna sunulacak 26 maddelik anayasa değişikliği paketinin Türkiye için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, "Özürlü ve cüce olan demokrasimizi büyütmek istiyorsak referandumda 'Evet' diyelim." çağrısında bulundu.

Çavuş, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Eylül'de yapılacak halk oylamasında da halkın 'Evet' diyeceğinden hiç şüphesi olmadığını belirtti. Referandumun, ülkenin demokratik geleceği açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Çavuş, şöyle devam etti:

"Özürlü ve cüce olan demokrasimizi büyütmek istiyorsak referandumda 'Evet' diyelim. Kayıt dışı siyasetin, halk egemenliği ve Meclis'in üzerindeki baskısını bu referanduma 'Evet' diyerek ortadan kaldıralım. Halkın kendi kendini idare etme sistemine birlikte destek verelim, güçlendirelim. 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat kıskacını 12 Eylül 2010 tarihinde yapacağımız referanduma 'Evet' diyerek kıralım. 12 Eylül darbe yıldönümünü, darbe yıldönümü olmaktan çıkartalım 'Demokrasi Bayramı' yapalım. Milleti ve devletiyle güçlü, demokratik Türkiye için referandumda 'Evet' diyelim. Bu referandumla sular akacağı yere çekilmeli, kayıt dışı siyaset, kaçak siyaset ortadan kaldırılmalıdır."

Çavuş, referandumda 'Hayır' oyu vereceğini açıklayan partilerin, anayasa değişiklik paketine 'Hayır' demediğini, referandumu AK Parti açısından güven oylamasına dönüştürmeye çalıştıklarını savundu. Çavuş, şu ifadeleri kullandı:

"26 maddelik halk oylamasına parti olarak CHP, MHP ve BDP aynı çember içerisinde, aynı sloganlarla 'Hayır' diyorsa, burada halkın yararına olan kanun maddelerinin oylanması değil, AK Parti'yi tökezletme gayreti vardır. Bu da demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğüne, 1982 Anayasası'na karşı duruşa, dün söylenilenlere ters bir çıkıştır, inkârdır. Bu anayasa değişikliği, bizim ve çocuklarımızın geleceğini şekillendirecektir. 2007'deki referandumda olduğu gibi halkımızın sağduyusunun hâkim olacağına inanıyorum."