Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler'den Basına Yemek

Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle Tavşanlı Belediyesi ve Tavşanlı basını Şaban Dede Mesire alanında bir araya geldi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler'den Basına Yemek
Belediye Başkanı Mustafa Güler ile başkan yardımcıları Mustafa Ekiz ve Mehmet Atabay'ın iştirak ettiği yemeğe Tavşanlı Televizyonu adına Coşkun Arı, Haber Tavşanlı Gazetesi adına Fatma Uygun, Alternatif Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Uysal, Tavşanlı'nın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Çağlı ve Ekspres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tuna İşleyen katıldı. Basın yemeğinde ilçe gündemindeki birçok konuda görüş alışverişinde bulunuldu.
Yemekte konuşan Belediye Başkanı Güler, Tavşanlı'nın en büyük sorununun işsizlik olduğunu söyledi.
TKİ Tavşanlı Linyitspor hakkında da değerlendirmelerde bulunan Güler, Linyitspor'un yıllık maliyetinin transferler hariç 10 milyon TL olduğunu söyledi. Güler, bu rakamın yatırım için büyük önem arzettiğini belirtti.
Güler, Linyitspor'a halktan 1 lira destek gelmediğini dile getirerek, Tavşanlı Belediyesinin de Linyitspor'un illa bir yerinde bulunmak zorunda olmadığını ayrıca Tavşanlı'nın tek görevinin de Linyitspor olmadığını vurguladı. Kütahya İl Özel İdaresi'nden Linyitspor'a yapılan 175 bin TL'lik yardıma da değindi.
Öte yandan Alternatif Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Uysal da köylere yardım çıkmazken İl Özel İdaresi'nden Linyit'e 175 bin liralık yardım yapımının köylerdeki vatandaşlar tarafından hayra yorulmadığını söyledi. Uysal, bazı il genel meclisi üyelerinin paranın çıktığından bile haberlerinin olmadığını belirtti.
Bu sözler üzerine Güler, Linyitspor için para istemeye giden grupta Ramazan Aydemir hariç tüm meclis üyelerinin bulunduğunu kaydetti.