Doğan'ın avukatı Ersöz: Müvekkilimiz Siyami Ersek'e sevk edildi

Balyoz'dan hakkında üçüncü kez tutuklama kararı çıkarılan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki tedavis

Balyoz'dan hakkında üçüncü kez tutuklama kararı çıkarılan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından Siyami Ersek Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edileceği öğrenildi. Hastane çıkışında açıklama yapan Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, "Tetkikler sonucu bir uzman hekim, bu hastanenin koşulları uygun olmadığından dolayı daha önce tedavisi yapılmış olan Siyami Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkini uygun gördü" dedi.

Muğla'da gözaltına alındıktan sonra İstanbul'a getirilen Çetin Doğan, önce Adli Tıp Kurumu'na, ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahiliye bölümüne sevk edilmişti. Doğan'ın burada yapılan ilk tetkikleri sonucu Siyami Ersek Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkine karar verildi. Hastane çıkışı açıklama yapan Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, "Adli Tıp Kurumu'ndaki doktor hanım müvekkilimizin tam teşekküllü bir hastanede ya da üniversite hastanesine sevkini uygun gördü. Şu anda Çapa'da müvekkilimizin gerekli tetkikleri yapılmış durumda. Müvekkilimiz şiddetli göğüs ağrısından yakınmakta. Tansiyon değerleri çok yüksek yine kan değerlerinde bir kalp krizini tetikleyebilecek bazı bulgulara ulaşılmış durumda. Bu tetkikler sonucu bir uzman hekim bu hastanenin koşulları uygun olmadığından dolayı daha önce tedavisi yapılmış olan Siyami Ersek Hastanesi'ne sevkini uygun gördü" diye konuştu.

Doğan'ın tedavi sürecinin ne kadar uzayacağına Siyami Ersek Hastanesi'nde karar verileceğini belirten Ersöz, "Müvekkilimiz bir süre bu şikayetlerinden dolayı Siyami Ersek Hastanesi'nde müşahede altında tutulacak. Müvekkilimiz çok ciddi ameliyatlar geçirdi.Yaşı yetmişinin üzerinde. Bütün bunlar ciddi bir risk faktörü oluşturuyor. Bütün bu risk faktörleri hastane raporları ile sabitken savcılık da bunları biliyorken müvekkilimiz hakkında özgürlüğünü uzunca bir süre kısıtlayacak şekilde bir tedbire başvurulması hiçbir şekilde izahı olmayan bir husus. Müvekkilimizin Siyami Ersek de na kadar kalacağına o aşamada karar verilecek" ifadelerini kullandı.