Çine Barajı Aydın Ve Türkiye'nin Gururu Olacak

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Çine Barajı'nın Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücü ve kudretini gösterdiğini belirterek, "Çine Barajı, aynı zamanda devletimizin Aydın'a ve Aydın'da yaşayan vatandaşlarımıza karşı gösterdiği ilginin bir somut göstergesidir" dedi

Çine Barajı Aydın Ve Türkiye'nin Gururu Olacak
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Çine Barajı'nın Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücü ve kudretini gösterdiğini belirterek, "Çine Barajı, aynı zamanda devletimizin Aydın'a ve Aydın'da yaşayan vatandaşlarımıza karşı gösterdiği ilginin bir somut göstergesidir" dedi.
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ve DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap; geçtiğimiz günlerde Aydın protokolü ve Sudan konuk heyetinin de katılımıyla gerçekleşen Çine Barajı inceleme gezisinin ardından, baraj inşaatının son durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Çine Barajı'nın uzun bir sürecin ardından bugünkü noktaya ulaştığına işaret eden DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, yüklenici firmanın da büyük azmi sayesinde baraj inşaatının bitim aşamasına getirdiğini söyledi. Çine Barajı'nda mevcut durumun yakalanmasının büyük bir başarı olduğunu savunan İndap, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun Çine Barajı'yla ilgili olarak "01 Ekim 2010 saat 08.59'da su tutmaya başlayacağız" şeklindeki taahhüdünün yerine getirileceğine belirterek, "Çine Barajı tamamlandığında kendi kategorisinde Avrupa'da 1'inci, dünyada ise 5'inci sırada yer alacak. Baraja yaklaşık 625 yıllık kullanım ömrü biçiliyor. Baraj aktif duruma geçtikten sonra bir damla su bile değeri bilinerek, denize boşa akıtılmayacak. İlimize atandığı günden beri Çine Barajı'na büyük önem gösteren Sayın Valimizin de desteği ile çalışmalarımız büyük bir özveri ile devam ediyor" diye konuştu.
2004 yılında meydana gelen sel afeti nedeniyle Aydın'da çok büyük zararların ortaya çıktığını anımsatan Vali Coş da, "O zaman haber programlarında nasıl yorumlar yapıldığını hep beraber gördük. '35 yılda ancak biter' deniliyordu. Ama çok şükür 35 yılda değil, 5-6 yılda bu barajın bitirilmek üzere olduğunu görüyoruz. Hep beraber şahit oluyoruz. Çine Barajı devletimizin gücünü ve kudretini gösterdiği kadar; aynı zamanda devletimizin Aydın'a ve Aydın'da yaşayan vatandaşlarımıza karşı da gösterdiği ilginin bir somut göstergesidir" şeklinde konuştu.
Zaman zaman yaşanan ödenek sıkıntısına rağmen üstlenici firmanın Çine Barajı'ndaki iş planını aksatmadan çalışmalarını sürdürdüğüne işaret eden Vali Coş, barajın öngörüldüğü şekilde çok kısa bir süre içerisinde su tutmaya başlayacağını ifade ederek, şunları söyledi: "Çalışan arkadaşlarımıza en içten teşekkürlerimi iletiyorum. Şahsım ve Aydınlılar adına işçisinden müteahhidine, teknikerinden teknisyenine, bölge müdürüne ve genel müdürüne kadar görev ve sorumluluk üstlenen arkadaşlarıma takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum"