2. Çömlekçi Deresi Fındık Festivali Sona Erdi

Giresun'un Tirebolu ilçesine bağlı Yukarıboğalı Köyü Muhtarı ile Görele ilçesine bağlı Gültepe Köyü Derneği ortaklaşa düzenledikleri 2

2. Çömlekçi Deresi Fındık Festivali Sona Erdi
Giresun'un Tirebolu ilçesine bağlı Yukarıboğalı Köyü Muhtarı ile Görele ilçesine bağlı Gültepe Köyü Derneği ortaklaşa düzenledikleri 2. Çömlekçi Deresi Fındık Festivali muhteşem bir konserle sona erdi.
Festivalde konuşan ve "Ben bu gün burada politika yapmayacağım" diyen CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahimoğlu, "Fındık Festivali'nde fındıkla ilgili bir şeyler söyleme ihtiyacı hissettim. Ben fındıktan geçiniyordum, fındıkla büyüdük ve fındık toplamayı çok iyi bilirim. Bildiğiniz gibi FİSKOBİRLİK yok. TMO yok. Bir hafta içinde fındık bahçesine gireceğiz ve fındık toplayacağız topladığımız fındığı kime ve kaça satacağımız belli değil. Bunun bir an evvel çözüme kavuşturulması lazım. Bu konuyu siyasetçi olarak söylemiyorum. Ama biz topladığımız fındığı kaça satacağımızı bilmemiz lazım. Buradan milletvekili olarak değil bir fındık üreticisi olarak sizin adınıza yetkililere sesleniyorum. Fındık çok zahmetli bir iştir. Ne olursunuz bunu mutlaka göz önüne alın. Fındık toplanmadan gelin fındığın fiyatını açıklayın. Bizim sizlerden tek bunu istiyoruz. Emeğimizin karşılığı olan parayı verin. Biz başka bir şey istemiyoruz, inşallah kulaklarına gider. Gitmezse şunu yapalım 'Hayır'da Hayır' var diyelim bundan sonrasını çözelim" dedi.
Bu tür etkinlikler sayesinde göremedikleri dostlarını görerek hasret giderdiklerini ifade eden, Yukarıboğalı Köyü Muhtarı Durmuş Ayvaz ise "Dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmek amacıyla ikincisini düzenlediğimiz 2. Çömlekçi Deresi Fındık Festivali bu yıl olduğu gibi bundan sonraki yıllarda da devam edeceğiz. Ayrıca Köylerimizin gelişmesi kalkınması ve hak ettiği yere gelebilmesi adına yapılması gereken çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz "diye konuştu.
Yöresel sanatçıların söyledikleri bir birinden güzel yöre türküleriyle festivale katılan vatandaşlar bol bol horon oynadılar.