12. Uluslar arası Dağcılık Şenliği törenle başladı

Kaçkar Dağcılık Kayak İhtisas Spor Kulübü (KDRK) tarafından organize edilen şenliğin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış töreninde bir konuşma ya

Kaçkar Dağcılık Kayak İhtisas Spor Kulübü (KDRK) tarafından organize edilen şenliğin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış töreninde bir konuşma yapan Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, yapılan şenliklerin ülkedeki dağların tanıtılması adına büyük yarar sağladığını söyledi.

Kaçkar Dağları'nın dünyanın en güzel dağlarından olduğunu belirten Karaca, ''Kaçkar dağları son yıllarda dağcılıkta büyük bir ivme kazandı. Uluslararası şenlikler turizmi ve bölgeyi daha ileriye taşıdı. Şenlikler ve dağcıların sayısının artması ile dağ turizmi arttık önemli bir yere sahip.'' dedi.

Dağların, doğanın korunması gerektiğin ifade eden Karaca, ''Turist sayısını artıracağız diye dağları tehlikeye atmamalıyız. Dağa giden insanlar çevre ve ekoloji kültürünü almış olması lazım. Çevre dersleri çocuklarımıza anaokulundan itibaren çok ciddi bir şekilde okutulmalı. Dağa giden adam götürdüğünü getirmezse hiç bir şey yapamazsınız.'' diye konuştu.

Toplam 96 dağcının katılacağı, 7 gün sürecek olan dağcılık şenliği Avusor Yaylası, Altıparmak zirve tırmanışı, Derebaşı Ambar gölü yürüyüşü, Sırt Yayla gezisinin ardından 7 günlük bir kamp sonrası 1 Ağustos günü tırmanışı tamamlayarak Rize'ye dönecek.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem yüce, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz'ın katıldığı törende dağcı sporcular hep birlikte şehir turu attı.