MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır Tütün İskelesinde 'hayır' dedi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır başkanlığındanki bir gurup MHP'li milletvekili, Samsun'a ayak bastığı Tütün İskelesinden 'hayır' kampanyası i

MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır başkanlığındanki bir gurup MHP'li milletvekili, Samsun'a ayak bastığı Tütün İskelesinden 'hayır' kampanyası için ilk adımı attı.

Anayasa değişiklik paketi ile ilgili olarak 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan halk oylaması için, MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, Giresun Milletvekili Murat Özkan, Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, Trabzon Milletvekili S. Latif Yunusoğlu, MYK yedek üyeleri İbrahim Özyer ve Alaybey Karaoğlu, MDK Üyesi Erdem Şenocak, Samsun, Giresun, Ordu, R ize ve Trabzon İl Başkanları ve İlkadım Belediye Başkanı Neceattin Dermirtaş Atatürk'ün Kurtuluş Savaşını başlatmak amacı ile Samsun'a ayak bastığı Reji Tütün İskelesinden yürüyerek 'hayır' kampanyasını başlattı. Parti yetkilileri kampanya çerçevesinde halka kullanacakları oyun önemi anlatılması ve 'hayır' oyu kullanmaları için her hane ve seçmene ulaşılmasını hedeflediklerini belirtti..

Tütün İskelesinden başlatılan kampanyada AK Parti'nin referandum şarkısı olarak kullandığı Ahmet Kaya'nın Şafak Türküsüne karşılık MHP, Barış Manço'nun çocukları tarafından kullanılması istenmeyen "Yüzbin kere hayır" şarkısını kullandı. sman Çakır, neden 'Hayır' dediklerini izah ederken "AKP iktidarının TBMM'de gerçekleştirdiği ve referanduma sunduğu anayasa değişikliği gerekli temel kurallara uymadan ve toplumsal uzlaşma gözetilmeden hazırlanan bir anayasa metninden ibarettir." açıklamasını yaptı.

"AK Parti bu paket ile içeriğinden açıkça hiç bahsetmeden ve gerçekte bir ihanet projesi olan 'açılım' adını verdiği proje için ve siyasi planlarına da uygun yasal ortamı hazırlamaya çalışmaktadır." iddiasında bulunan Çakır, "Bu teklif ile PKK'nın siyasallaştırılması için Anayasal bir zemin hazırlanmaktadır. Başbakan bunu ifade etmekten de çekinmiyor. AKP bu teklif ile kuvvetler ayrılığına dayanan parlamenter sisteminin denge ve denetim mekanizmalarını kendi lehine bozmaktadır. Bu değişiklik paketi ile hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti kavramları zarar görmekte, parlamenter sistem yerini ucu dikta rejimine açık bir başkanlık sistemine bırakmaktadır."diye konuştu.

Değişiklik paketinin halk için değil AK Parti'nin kendi çıkarları için hazırlandığını iddia eden Çakır, "MHP'nin hiç bir mensubu, aziz milletimizin hiç bir ferdi Habur'da terörist karşılarken ve kucaklarken gördüğü, başımıza çuval geçirilir iken suskunluğuna şahit olduğu, katile sayın şehide kelle diyen bir zihniyetin yanında yer almayacaktır. Erdoğan'ın önce Başbakan sonra eş başkan şimdi ise baş yargıç olma hezeyanlarına bu dünyada hesaptan kurtulma arayışlarına asla ve asla MHP destek olmayacaktır." şeklinde konuştu.