TBMM Başkanı Şahin, Japonya Temsilciler Meclisi Başkanı Yomomichi onuruna yemek verdi

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Japonya Temsilciler Meclisi Başkanı Takahiro Yomomichi onuruna akşam yemeği verdi.

Dolmabahçe Sarayı'nda ge

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Japonya Temsilciler Meclisi Başkanı Takahiro Yomomichi onuruna akşam yemeği verdi.

Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleşen yemek öncesinde konuşan TBMM Başkanı Şahin, daha önce planladıkları programın geçerli olması halinde Yomomichi'nin İstanbul'u görme imkanı bulamayacağını belirterek, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'da olması nedeniyle Ankara'da planlanan yemeği İstanbul'a almak zorunda kaldıklarını söyledi.

Şahin, bu durumun Yomomichi açısından yorucu olduğuna işaret ederek, ''Sizi Ankara'dan buraya getirerek yorduk. Ancak hem İstanbul'u, hem de Ankara'yı görmüş olmanızın sizin açınızdan avantaj olduğunu ümit ediyorum. İstanbul öyle bir şehir ki birçok medeniyet burada yaşadı. En son Osmanlı yaşadı. Şimdi de Türkiye Cumhuriyeti hüküm sürüyor'' diye konuştu.

TBMM Başkanı Şahin, İstanbul gezildiğinde mutlaka Japon müteahhitler, mühendisler ve işçilere ait eserlerle karşılaşılabileceğine işaret ederek, ''Bu eserlerden biri ikinci köprüdür. Diğeri de Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan Marmaray projesidir. Her ikisinde de Japonların imzasını görmek mümkündür. Bu şehirde sizin de imzanız var'' dedi.

Şahin'in Yomomichi onuruna verdiği yemek daha sonra basına kapalı olarak devam etti.