Ağrı Devlet Hastanesi Kanser Eğitim Tarama Merkezi hizmete açıldı

Ağrı Devlet Hastanesi Kanser Eğitim Tarama Merkezi (KETEM) törenle hizmede açıldı. Törene Ağrı Valisi Ali Yerlikaya da katıldı.

Kanser Eğitim Taram

Ağrı Devlet Hastanesi Kanser Eğitim Tarama Merkezi (KETEM) törenle hizmede açıldı. Törene Ağrı Valisi Ali Yerlikaya da katıldı.

Kanser Eğitim Tarama Merkezi'nin kanserde erken teşhisin belirlenmesi ve tedavisi konusunda hizmet verecek. Vali Ali Yerlikaya, Sağlık İl Müdürü Turhan Sulhan, Ağrı Devlet Hastanesi Başhekimi Barış Durukan, AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın ve Kurum Müdürlerinin katıldığı açılış töreninde, Sağlık Müdürü Sulhan yeni açılan Kanser Eğitim Tarama Merkezi hakkında bilgi verdi. Daha sonra KETEM'in işleyişi ile ilgili bilgi veren KETEM Sorumlusu Dr. Rezzan Sümeli, "Kadınlarımızı bu merkeze davetiye göndererek çağırmayı hedefliyoruz. 20 yaş üstü her bayana her yıl göğüs muayenesi yapacağız. Kadınlarımızı her ay kendi kendine göğüs kontrolü muayenesini yaptırmaya çağırıyoruz. 35 yaş üstü bayanlardan 5 yılda bir SMEAR testi alacağız. Sağlık güvencesi olmayanlardan dahi her hangi bir ücret talep edilmeden bu hizmetleri vereceğiz." diye konuştu.

Kanserde erken teşhisin önemine değinen Vali Ali Yerlikaya ise, "Bizim nüfusumuz maalesef ki kanser hastalığı hakkında sağlıklı bilgiye sahip değil. Kanser Eğitim Tarama Merkezimiz açıldı. Vatandaşlarımız herhangi bir sağlık nedeniyle hastaneye geldiklerinde bu merkezi ziyaret edip buradan bilgi alabilirler. Bu merkezin en önemli özelliği ücretsiz bakım yapmasıdır." diye konuştu.

Kanser Eğitim Tarama Merkezi'nin hem teşhis hem de hizmet alanında hizmet sunacağını belirten Vali Yerlikaya, bu hizmetin hem basın aracılığıyla hem de yapılacak diğer çalışmalarla halkımıza duyurulması gerektiğini söyledi. KETEM Sorumlusu Rezzan Sümeli'yi bilgi vermek için muhtarla yapacağı toplantıya davet eden Vali Yerlikaya, "Umuyoruz ki, herkes bu hizmetten gereğince faydalanır. Kanser Eğitim Tarama Merkezi İlimize ve halkımıza hayırlı için olsun. KETEM'in açılışında başta Sağlık Bakanımız olmak üzere, İl Sağlık Müdürüne, Hastane Başhekimine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.