Erdem'den 'Türkler azınlık olacak' sözüne açıklık

AK Parti Milletvekili Vahit Erdem, 'Böyle giderse Türkler azınlık olacak' dedi mi? CNN TÜRK yayınına katılan Erdem, yerel bir gazetede yayınlanan sözlerine açıklık getirdi, 'Amacım ayrımcılık değildi' diye konuştu. Erdem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup konuşmasına konu olan 12 Eylül darbesi ile ilgili partisinden farklı düşündüğünü ortay

AK Parti Milletvekili Vahit Erdem, "Böyle giderse Türkler azınlık olacak" dedi mi? CNN TÜRK yayınına katılan Erdem, yerel bir gazetede yayınlanan sözlerine açıklık getirdi, "Amacım ayrımcılık değildi" diye konuştu. Erdem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup konuşmasına konu olan 12 Eylül darbesi ile ilgili partisinden farklı düşündüğünü ortaya koydu. Erdem, "Darbeye alkış tutanlar 12 eylülcülere vatan haini olarak bakıyor" dedi. "Ben milliyetçiyim benim milliyetçiliğim ülkemi koruma milliyetçiliği. Etnik milliyetçiliğe karşıyım." Sözlerin sahibi AK Parti Kırıkkale Milletvekili, demokratik açılıma karşı söylemiyle bilinen Vahit Erdem.

Erdem, hafta başında seçim bölgesi Kırıkkale'de bir gazetede yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. Gazeteki habere göre, "Kürtler artık herşeyi eline alıyor. Böyle giderse Türkler azınlık olacak" dedi.

CNN TÜRK yayınına katılan Erdem, sözlerine açıklık getirdi, "Sözlerim ayrımcılık yapmak için değildi" dedi.

Vahit Erdem, "Çalışmayan gruplar yok olur dedim. Çalışmayan milletler kaybolur dedim. Bir ayrımcılık yapmak için değil. Ayrımcılık yapanlara karşıyım" diye konuştu.

Ama Erdem demokratik açılımla ilgili eleştirilerini tekrarladı: "Açılım bölücülüğün ekmeğine yağ sürüyor. Açılım endişe kaynağım. Bundan herkes rahatsız."

AK Partili Vekil, sadece açılım değil, AK Parti'nin referandum kampanyasında öne çıkardığı  12 Eylül darbecilerinin yargılanması ile ilgili de farklı düşündüğünü açıkladı:

"12 Eylül dönemine bütün partiler koro halinde 'vatan haini' bakıyor. O zaman pek çok insan alkış tuttu. Yargılamaktan söz ediliyor. 30 yıl geçmiş.  90 yaşına gelmiş niye yargılacağız."



CNN Türk