Yabancı adli personeller Kırşehir'de incelemelerde bulundu

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın organizasyonu çerçevesinde, bir grup yabancı adli personel, Kırşehir'de incelemelerde bulundu.

Ziyaret

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın organizasyonu çerçevesinde, bir grup yabancı adli personel, Kırşehir'de incelemelerde bulundu.

Ziyarete Colorado Hakimi Edward Moss, Juri üyesi Karenn Moss, New England Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Stephan Colbran, Cansas Eyaleti Performans Denetim Kurulu Üyesi Malia Reddick, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcıları Selahattin Atalay ve Sefa Mermerci ile Adalet Müfettişlerinden oluşan heyet katıldı.

Sabah saatlerinde, Kırşehir Açık Ceza İnfaz Kurumu Sosyal Tesisleri'nde Kırşehir'de görevli hakim ve savcılar ile sabah kahvaltısında bir araya gelen yabancı heyet, Kırşehir hakkında bilgi alma fırsatı yakaladı.

Misafir heyet ile Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çağlayan, Hakim Ahmet Cengiz Soysal, Cumhuriyet Savcıları Faruk Mert, Cüneyt Uysal ve Neylan Yalçıntepe adli sistemler ve adalet hizmetleri konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çağlayan, misafir heyete adalet hizmetleri konusunda slayt gösterisi eşliğinde Kırşehir'de bulunan mahkemeler, Cumhuriyet Başsavcılığı, Cezaevleri ve Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü çalışmaları ile Yeni Adalet Sarayı hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

Cezaevi Sosyal Tesisleri'ni gezen misafir heyet teşhir salonunda bulunan cezaevi ürünlerine büyük ilgi gösterdi ve mahkumlara destek olması açısından alışverişte bulundu. Hakim Moss, kendi odasının mefruşatını da hükümlülerin yaptığını ve burada üretilen hakim mefruşatlarının konforlu olduğunu söyledi. Misafir heyet Ahi Evran-ı Veli Türbesi, Cacabey Medresesi ve Yeni Adalet Sarayı'nı da gezdi.