Van'da Yaz Kur'an Kurslarına Büyük İlgi

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Van merkez ile köylerinde bulunan 317 cami ve Kur'an kursunda 405 öğreticinin yaklaşık 7 bin kişiye Kur'an öğrettiğini söyledi.

Van'da Yaz Kur'an Kurslarına Büyük İlgi
Van İl Müftülüğü tarafından açılan yaz Kur'an kursları yoğun ilgi görüyor. Okulların tatil olmasıyla birlikte ilköğretim okullarının 5. sınıfını bitirmiş öğrencilere merkez ile köylerdeki tüm cami ve Kur'an kurslarında din görevlileri tarafından dini eğitim veriliyor. Arvas, 20 Ağustos tarihine kadar devam edecek olan kurslar boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği program dahilinde Kuran-ı Kerim, tecvid, ilmihal, peygamberimizin hayatı, vatan sevgisi ve kardeşlik konularında da dersler verileceğini belirtti. Van merkezi ile köylerde bulunan 317 cami ve Kur'an kursunda 405 din görevlisi tarafından 3 kur halinde bilgiler verildiğini anlatan Arvas, yaklaşık 7 bin öğrencinin devam ettiğini söyledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından öğrencilere 'Kur'an-a giriş' ve 'Dinimi öğreniyorum' isimli kitapların da ücretsiz olarak verildiğini ifade eden Arvas, "Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişleri tarafında düzenli olarak denetlenen kurslarımıza öğrencilerin ilgisini artırmak için çeşitli kitapları ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Ayrıca kurslar sonunda öğrencilere yönelik çeşitli etkinliklerde düzenleyeceğiz" dedi.