Nizip Belediyesi'nden Antep Fıstığı Tanıtımına Destek

Gaziantep'in Nizip Belediyesi, Antep Fıstığının tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla D -400 Karayolu üzerindeki Nizip Fıstık Hali Kavşağına Antep Fıstığı tanelerinden oluşan "kavlak fıstık" figürü kurdu

Gaziantep'in Nizip Belediyesi, Antep Fıstığının tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla D -400 Karayolu üzerindeki Nizip Fıstık Hali Kavşağına Antep Fıstığı tanelerinden oluşan "kavlak fıstık" figürü kurdu.
Yoldan geçenlerin ilgisini çeken dev fıstık taneleri ile ilçenin ve yörenin en önemli gelir kaynaklarından olan Antep Fıstığı'nın tanıtımı hedefleniyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, en çok fıstığın Nizip'te üretildiğini ifade etti.
Fıstığın tanıtımının tam anlamıyla yapılmaması nedeniyle böyle bir çalışma hazırlandığını kaydeden Başkan Akdoğan, "2010 yılı Fıstık Sezonu'na dikkat çekmek amacıyla bu çalışmayı yaptık. Yöremizin 3 önemli unsurlarından olan Fıstık'tan sonra, Zeugma ve Zeytin figürlerini de yapacağız. Zeugma figürü Nizip Ticaret Borsası kavşağına, Zeytin figürü de Nizip Sanayi Sitesi Kavşağına konulacak. Bu konuda yatırımlara ciddi manada destek vereceğiz" diye konuştu.
Sulama konusuna da değinen Akdoğan, çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.