Horasan'da 6 Kişinin Öldüğü Selin Ardından

Erzurum'un Horasan ilçesinin Saçlık köyüne sağanak yağışın ardından gelen sel, dere yatağı üzerinde Kocabaş ailesine ait evi içindekilerle birlikte götürdü

Erzurum'un Horasan ilçesinin Saçlık köyüne sağanak yağışın ardından gelen sel, dere yatağı üzerinde Kocabaş ailesine ait evi içindekilerle birlikte götürdü. Sel sularına kapılan aileden 2 kadın, bir genç kız ve 3'ü çocuk 6 kişi öldü. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, sel baskınında 6 kişinin yaşamını yitirdiği Horasan ilçesine bağlı Saçlık köyünde incelemelerde bulundu.
Horasan ilçesine 20 kilometre uzaklıkta, Erzurum- Ağrı kara yoluna yakın olan Saçlık köyünde bugün saat 14.00 sıralarında sağanak yağış etkili oldu. Sağanak yağışın ardından saat 14.30 sıralarında Saçlık köyüne gelen sel, dere yatağındaki Kocabaşlar'a ait evi önüne katarak götürdü. Ziya Koçabaş'ın eşi Keziban Kocabaş (46) ile çocukları Aysel Kocabaş (18), Cüneyt Kocabaş (12), Sezer Kocabaş (10), Yusuf Kocabaş (7) ile misafir olarak gelen akrabaları Mahide Kocabaş (62), sel sularına kapılarak kayboldu.

Köylülerin yardım istekleri üzerine Horasan Kaymakamı Mahmut Ağbal, köye giderek kaybolanları arama çalışmalarına nezaret etti. Güvenlik kuvvetleri ve Sivil Savunma görevlilerinin de katıldığı arama çalışmalarında 6 cesede ulaşıldı. Kaymakam Mahmut Ağbal, başka kaybolan olmadığı için arama çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Cenazeler Horasan Devlet Hastanesi'ne nakledildi.
Eşini, 4 çocuğunu ve bir akrabasını sele kurban veren 7 çocuk babası Ziya Kocabaş (49) sinir krizi geçirdi. Bir kızının evli olduğunu söyleyen Kocabaş, "Ben 2 oğlumla tarladaydım. Afeti duyunca köye geldim. Acımız çok büyük, tarifsiz" dedi.

VALİ ÖZTÜRK'TEN AFET KÖYÜNE ZİYARET
Vali Öztürk, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Yaşar Güvenç ve Tekman Kaymakamı Cahit Karatepe ile birlikte Saçlık köyünde sel baskınında ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.
Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, selde hayatını kaybedenlerin defni için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. Bölgede bugün sağanak yağışın etkili olduğunu ve dere yatağı yakınında bulunan bir evin sel sularından yıkıldığını ifade eten Öztürk, şunları kaydetti: "Saçlık köyü, yol ağzında bir köy. Bugün etkili olan sağanaktan dolayı dere yatağının yakınında bulunan köyden 6 vatandaşımızı sele kaptırdık. Cesetleri biraz evvel arkadaşlarımız buldular. Bir çocuk kurtulabildi. Toplam 7 kişinin
bulunduğu ev sel esnasında yıkıldı, 6 vatandaşımızı kaybettik. Tabii burada yapılması gereken şeyler var. Vatandaşların defin işlemlerine arkadaşlarımız yardımcı olacaklar."
Vali Öztürk, sel baskınında evi yıkılan Ziya Kocabaş için çadır kurulması talimatı da verdi.
Bu arada Vali Öztürk'ün köye gelişi sırasında, bazı vatandaşlar köy içerisinden geçen derenin taşması sonucu selin meydana geldiğini, daha önce de defalarca ilgili makamlardan köprü yapımı için taleplerde bulunduklarını, ancak taleplerinin yerine getirilmediğini ifade ederek tepki gösterdiler

ERZURUM- KARAYAZI KARA YOLUNU SEL GÖTÜRDÜ
Sağanak yağışların etkili olduğu Erzurum'da Köprüköy ile Karayazı ilçeleri arasındaki kara yolunu sel götürdü. Köprüköy'ün Geyikli köyü yakınlarında gelen sel, kara yolunu götürdü. Her 2 tarafta çok sayıda otomobil yolda kaldı. Yolun 4 saatten beri açılmasını beklediğini söyleyen Ercan Karagöl, "Kadın, çoluk çocuk herkes sel suları içerisinde. Yüzden fazla oto, yolun açılmasını ve kurtarılmayı bekliyor" dedi.
Karayolları Bölge Müdürlüğü ise taşkın yüzünden 14.00'ten beri Erzurum- Karayazı kara yolunda ulaşımın durduğunu, ekiplerin kara yolunu ulaşıma açmak için çalışma yaptığını bildirdi.