Gesob Başkanı Kara Giresun'a Hizmet Almanın Ölçüsünü Sordu

Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, bir tarafta devletine baş kaldıran, ordusuyla çarpışan, sokakları kan gölüne çeviren bölgelere yatırım yapılırken, diğer tarafta devletine karşı görevlerini yerine getiren, huzur ve istikrarın sembolü olan Giresun'a devletin bakış açısına bir anlam veremediklerini söyledi

Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, bir tarafta devletine baş kaldıran, ordusuyla çarpışan, sokakları kan gölüne çeviren bölgelere yatırım yapılırken, diğer tarafta devletine karşı görevlerini yerine getiren, huzur ve istikrarın sembolü olan Giresun'a devletin bakış açısına bir anlam veremediklerini söyledi.
GESOB Başkanı Ali Kara düzenlediği basın toplantısında vatanına, milletine bağlı olan kesimin ne kadar mağdur olduğunu göstermek istediğini söyledi. Verdiği örneklerle ve rakamlarla Doğu ve Güneydoğu illeriyle Karadeniz'i kıyaslayan Kara "Giresun, son yıllardaki ekonomik gelişememişliği ve devletin programlı yatırımlarından pay alamaması karşısında daima kan kaybetmiş ve nefes alamaz hale gelmiştir. Limanımız işlemez hale gelmiştir. Demiryolu düşünceden ileri gidememiş hala hangi güzergah tartışması aşamasındadır. Ulaşımımız yoktur çünkü Eğribel Tüneli olmayışı nedeniyle 91 bin nüfusa sahip Şebinkarahisar, Çamoluk ve Alucra ilçelerimizle hiçbir ticari faaliyetimiz bulunmamaktadır. 1 milyon 200 bin nüfusa sahip Ordu ve Giresun illerinin talebi olan OR-Gİ Havaalanı'yla ilgili yetkililerin söylediği ifadelerde böyle bir havaalanının rantabl olmayacağı havayolu şirketlerinin zarar edebileceği ifade edilmiştir. Ancak 18 temmuz tarihinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım,105 bin nüfuslu Hakkari Yüksekova ilçesine havaalanı yapılacağını söylemiştir. Ardından yine 105 bin nüfuslu Şırnak'ın Cizre ilçesine havaalanını temeli atılmıştır. Bakan Yıldırım ayrıca, yedi yılda Cizre-Urfa-Habur yolu, Cizre-Silopi-Midyat yolu ilaveleriyle bin 35 kilometre bölünmüş yollar yapıldığını söyledi. Osmaniye-Kilis-Cizre-Habur demiryolu 2011 yılında başlıyor. Cudi Dağı tünelle aşılıyor. Ordusuyla çarpışır duruma gelerek, başkaldırarak, sokakları çocuklarla kan gölü haline getiren yere bu kadar hizmet yapılırken, huzur ve istikrarın sembolü olan bir vilayete böyle bir bakış açısının olması üzüntü vericidir" dedi.