Chp Pm Üyesi Soner Çetin, İl Başkanlığını Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Av

Chp Pm Üyesi Soner Çetin, İl Başkanlığını Ziyaret Etti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Av. Soner Çetin, ilk ve zorlu sınavı 12 Eylül'de vereceklerini belirterek, "Kırgınlıkları, dargınlıkları bir kenara bırakarak bu sınavdan başarıyla çıkacağız" dedi.
CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar ile İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililerin de hazır bulunduğu ziyarette, Adana örgütündeki değişiklikle ilgili görüşlerini de açıklayan CHP PM Üyesi Soner Çetin, "Parti Meclisi'ne seçildiğimden itibaren en çok muhatap olduğum soru, 'Adana'daki örgütlerin görevden alınıp alınmayacağı konusundaydı" diyerek şunları söyledi:
"Ben her zaman kin ve husumete yer vermeyen biriyim. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldum, görevden alındım. Bunun için kin tutmadım, husumet duyguları beslemedim. Ama yeni açılan bu beyaz sayfa, bu yeni dönemde partideki gelişmeler, genel merkezce yakından takip edilmektedir. Sayın Genel Başkanımız da, Sayın Genel Sekreterim de olayları yakından bilmektedir. Bu dönemde ilk ele alınacak iller arasında Adana vardı. Ben de PM Üyesi olarak parti tabanıyla, çeşitli gruplarla görüştüm. Herkes, bu il yönetimi görevden alınsın dedi. Bir tek kişi bile görevden alınmasın demedi. Ben bu durumu bir raporla genel merkezimize bildirdim. Pırıl pırıl bir arkadaşımız görevlendirildi, şimdilik bu yönetim oluşturuldu. Bana görev almak için yüzlerce insan başvurdu. Partiye hizmet için illa yönetimlerde görev almak gerekmez. Herkese düşen görevler, sorumluluklar var. Görevde bulunan arkadaşlarımın da, ileride oluşacak yönetimdeki arkadaşlarımın da omuzlarında büyük bir sorumluluk var"dedi.
Çetin, son yapılan kamuoyu yoklamasında partisinin AK Parti'nin 12 puan önünde gösterdiğini idda ederek, "Adana'da yüzde 40'lardayız. Bu yetmez, yüzde 50'leri bulmalıyız. İl Başkanımıza, yönetimine ve atanacak olan yönetime başarılar diliyorum" dedi.
CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar da, CHP PM Üyesi Av. Soner Çetin'in ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirtip teşekkür etti. Başkan Karalar, yeni dönemin kırgınlıkların, dargınlıkların sonlandırılacağı bir dönem olacağını belirterek, "Bunu mutlaka başaracağız. Hep birlikte, el ele AKP iktidarından kurtulmak için iktidar koşumuzu sürdüreceğiz. Partililer arasında sevgi bağını geliştireceğiz" diye konuştu.