'Dürüye'nin Güğümleri' Gösterime Giriyor

Muğla'nın Akkaya köyünde çekimleri yapılan "Dürüye'nin Güğümleri" adlı dizi film 24 Temmuz Cumartesi akşamı gösterime giriyor.

"Büyük Yalan" dizisinin Muğla kent merkezinde "Baba Ocağı" dizisinin Yatağan'a bağlı Bozüyük beldesinde ve "Dondurmam Gaymak" dizisinin de Muğla merkez ve yakın çevresinde çekilmesinden sonra, "Dürüye'nin Güğümleri" dizisi de Muğla merkez Akkaya köyünde çekilimleri tamamlanıp, gösterime gireceği bildirildi. Dizi film ilk olara, 24 Temmuz 2010 Cumartesi akşamı saat 20.15 ten itibaren gösterime giriyor.
Filmde, dört kızı olan bir işçinin, eşini ve 4 küçük kızını Türkiye'de bırakarak Almanya'ya çalışmaya gitmesi, Almanya'da çalışırken, yeni bir sevgili bulması, Türkiye'ye döndüğünde ise, eşi ve yeni sevgilisi arasında bocalaması, sosyal bir toplum sorunu ve yaşananlar ortaya konuluyor. Filmde, Emre Kınay işçiyi, 4 kızın annesini de İpek Tuzcuoğlu oynuyor. Filmin yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan, 2.yönetmenliğini Eray Koçak, görüntü yönetmenliğini ise, Berkan Öztrak yapıyor.
Filmde rol alan diğer oyuncular ise, Uğur Çavuşoğlu, Selahattin Taşdöğen, Deniz Sipahi, Burcu Binici, Algı Eke, Elif Atakan, Kaan Urgancıoğlu ve Lemi Filozof ile, Muğla'lı bazı hanımlardan oluşuyor.
Geçtiğimiz günlerde Muğla Valisi Fatih Şahin Akkaya köyüne giderek, filmin yönetmeni ve oyuncularını ziyaret ederek, filmin çekimlerini yerinde görmüştü. Dizi filmin Muğla ve yöresinin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirtmişti. Kültürel değerlerimizin tanıtımına büyük önem veren Vali Şahin konu ile ilgili olarak, "Muğla ve yöresinde çekilen televizyon dizilerinin, doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleriyle ülkemiz turizminde önemli bir yeri bulunan Muğla ilinin tanıtımına, önemli katkılar sağlayacaktır. Ayrıca çekilen filmlerle, yörenin yaşam kültürünün yanı sıra, diğer kültürel zenginliklerinin de tanıtımı yapılmış olacaktır. Filmin yönetmenleri ve oyuncularına, çalışmalarında başarılar diliyorum. Çekim için Muğla ve yöresini tercih ettikleri için de, ayrıca teşekkür ediyorum" şeklinde konuşmuştu.
Vali Şahin, Muğla'nın tanıtımına büyük katkılarda bulunacak olan ve 24 Temmuz Cumartesi akşamı saat 20.15 ten itibaren ilk olarak gösterime girecek olan dizi filmin sürekliliği için, yurttaşlarımızın dizi filmi mutlaka seyretmeleri dileğinde de bulunmuştu.