Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet Töreni

Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu 4'üncü dönem mezunları için tören düzenlendi

  Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu 4 ' üncü dönem mezunları için tören düzenlendi . Bu dönem 104 öğrencinin mezun olduğu açıklandı . Vali Musa Çolak , yaptığı konuşmada , dün Pervari ilçesinde yaşanan terör olayına değinerek , terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti .
Polis Meslek Yüksek Okulu 4 ' üncü dönem mezunları için düzenlenen törende konuşan Siirt Valisi Musa Çolak , " 30 Haziran 2010 günü ilimiz Pervari ilçesi , Sarıyaprak köyü kırsalında konuşlu bulunan üs bölgesine , bölücü hain terör örgütü mensuplarınca yapılan hain saldırı sonucu , 5 vatan evladımızı şehit verdik . Olay bölgesinde yapılan operasyonlar sonucu , kahraman güvenlik güçlerimizin azimli ve kahramanca mücadelesi sonucu , 12 hain bölücü örgüt mensubu etkisiz hale getirildi . Kahraman güvenlik güçlerimize
yapılan bu hain kahpece saldırıyı nefretle , şiddetle lanetliyorum . Bölücü terör örgütü bitirilene kadar bu mücadele büyük bir kararlılıkla sürdürülecektir . Bundan kimsenin şüphesi olmasın . Bu saldırıların , devletimizi ve milletimizi zayıflatacağını , halkımızın huzur ve güvenliğini bozacağını düşünenler , büyük gaflet içindedirler . Terörü kullanan , onu himaye eden ve destek verenler , hiçbir zaman hain emellerine ulaşamayacaklardır " dedi .
Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Cumali Aslancan mesleğe yeni giren polislere seslenerek , " Görevinizde renk , ırk , dil , din ayrımı yapmadan herkese eşit yaklaşmanızı , kültürümüzün temel değerlerini iyi anlayıp bunları mesleğinizle harmanlamanızı , Yunus ' un kalp kırmama konusundaki hassasiyetini , Mevlana ' nın dünyayı kucaklayan sevgisini , Hacı Bektaşı Veli ' nin engin şefkatini , Fatih ' in çağ açıp çağ kapatan ferasetini , Atatürk ' ün cesaretini düstur edinmenizi istiyorum " şeklinde konuştu .
Dönem birincisi Mustafa Gökçekuyu bir konuşma yaparak yaş kütüğüne plaket çaktı . Daha sonra ilk üç dereceyi paylaşan Mustafa Gökçekuyu , Çağdaş Turan ve Halil Serbest ile ilk on dereceyi paylaşan diğer öğrencilere ödülleri Vali Çolak ve diğer yetkililer tarafından verildi . Mezuniyet töreni spor gösterileri resmi geçit ve keplerin havaya fırlatılması ile sona erdi .
Törene 3 . Komando Tugay Komutan Vekili Albay Şafak Gök , Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Karamık , Ağır Ceza Reisi Yıldırım Şafak , sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve mezunların aileleri katıldı .