Facebook kullanıcılarının bilmesi gereken temel öğeler

Facebook kullanıyorsanız, bazı temel ayarları ve yapılabilir eylemleri bilmeniz gerekiyor.

  Facebook ü ; zerinde bilgilerinizi korumanın en kolay yolu onları hiç ; paylaşmamaktır . Ama rahat durmayıp paylaşacağımız iç ; in nasıl hasarı azaltırız , Facebook ' u nasıl yararlı bir araç ; olarak kullanırız işte kısaca buna bir bakalım . . .

1 . Facebook ' ta sır paylaşmayın
Birinin duvarına yazdığınız yazı okunur , paylaşılır ve beğenilir . Durum gü ; ncellemeniz , paylaştığınız bağlantılar ve dahası . . .

Sizi utandıracak bir şeyler yapmayın ; bu şekilde ü ; nlü ; olabileceğinizi dü ; şü ; nmü ; yorsanız ç ; ıplak fotoğraf paylaşmayın . İnternete yü ; klediğiniz her bilgi dallanıp budaklanarak hiç ; aklınıza gelmeyecek kişilerin ö ; nü ; ne ulaşır .

Şimdi bu tavsiyeleri bir kenara bırakıp gizlilik ayarları ne hale geldi , nasıl yapılır ona bir bakalım . . .

Gizlilik ayarları nasıl yapılır?

2 . Gizlilik ayarlarını yapın!

Facebook ' ta ekranın sağ ü ; stü ; nden Hesap ve buradan da Gizlilik Ayarları seç ; eneğini seç ; tiğinizde , karşınıza mevcut ayarlarınızı gö ; steren bir sayfa gelecek .

Buradan farklı kategorilerdeki paylaşım ve bilgileriniz kimlere gö ; steriliyor anlayabilirsiniz . En ideal seç ; im , sadece arkadaşlarınız ya da arkadaşlarınızın arkadaşlarıyla paylaşım yapmak olacaktır .

Dışarıdan nasıl gö ; rü ; nü ; yorsunuz acaba?

3 . Sizi kimler bulabilir?

Aynı ekranın ü ; st kısmında yer alan Temel Dizin Bilgileri bağlantısına tıklamanız gerekiyor . Bu bir metin bağlantı olduğu iç ; in kolayca gö ; zden kaç ; abilir .

Bu sayfada Facebook ' ta insanların sizi arkadaş olarak eklemeden ö ; nce nasıl gö ; rdü ; ğü ; nü ; anlamanızı sağlayan Profil ö ; nizlemesi seç ; eneği yer alıyor . Siz kimlerin arayabileceğini , arkadaşlık isteği gö ; nderebileceğini , arkadaş listenizi gö ; rebileceğini , eğitim ve iş bilgilerinize ulaşabileceğini buradan belirleyebiliyorsunuz . Sonrasında ise bahsettiğimiz profil ö ; nizlemesi kısmından kontrol ederek emin olabiliyorsunuz .

Bu genel ayarlar dışında , tek bir paylaşımı da hemen yanındaki ayarlardan , genel ayarlarınız dışında herkesle paylaşmanız ya da sadece arkadaşlarınız ile kısıtlamanız mü ; mkü ; n .

Chip