Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksek Okulu'nda mezuniyet sevinci

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), 6. dönem öğrencilerini mezun etti. İki yıllık eğitimlerini tamamlayarak mezun olan 159 öğrenci polis

  Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksek Okulu ( PMYO ) , 6 . dönem öğrencilerini mezun etti . İki yıllık eğitimlerini tamamlayarak mezun olan 159 öğrenci polis olarak teşkilata katıldı .

Afyonkarahisar PMYO ' da düzenlenen törene katılan Vali Haluk İmga , nitelikli emniyet mensubu yetiştiren çok önemli eğitim kurumlarından birinden mezun olan öğrencilerin haklı gurur yaşadıklarını söyledi . Yeni göreve başlayacak polislerin ülke ve millet adına çok büyük sorumluluklar yüklendiklerini belirten Vali İmga , " Sizler ayırım yapmaksızın bu ülkedeki her bir ferdin huzurunun ve emniyetinin teminatısınız . Sizler ülkemizin , milletimizin , özgürlüğümüzün , bağımsızlığımızın geleceğe doğru kararlı adımlarla yürüyüşümüzün güvencesisiniz . " dedi .

Polisliğin insan odaklı hizmet ve meslek olduğunu vurgulayan İmga , şu tavsiyelerde bulundu : " Başarılı bir güvenlik hizmeti sunmada insan ve toplum psikolojisini bilmenin öneminden hareketle , bundan sonra atanacağınız görev yerlerinizdeki halkı en kısa sürede tanımaya çalışarak , örf ve adetlerini ve duyarlı oldukları konuları öğrenmeye özen gösterin . Görevinizi yerine getirirken ve halkla kuracağınız ilişkilerde , bu konuların çok önemli olduğunu asla unutmayın . Halkı , sadece güvenlik hizmeti sunduğunuz bir müşteri olarak değil , kendi ailenizden birisi olarak görün ve ona göre davranın . İşte o zaman görevinizi hakkı ile yapmış sayılırsınız . "

PMYO ' DA MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ

Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç . Dr . Mustafa Çufalı da , 2 büyük proje çalışmasının devam ettiğini söyledi . Bu projelerden birincisinin , PMYO ' nın dersleri ve müfredatları ile ilgili olduğunu belirten Çufalı , " Bir yıldır PMYO ' nun dersleri ve müfredatları üzerinde yeni bir çalışma yürütüyoruz . Akademi olarak bu çalışmanın sonuna geldik . Bu çalışma sonunda öğrencilerimize vereceğimiz eğitim daha profesyonel daha mesleki ve güncel olacak . İkinci proje , polisin temel eğitimi ile ilgili . Meslek yüksek okullarından polis meslek eğitim merkezlerine ( POMEM ) , fakülteden komiser yardımcılığı kurslarına , stajlardan işe almaya kadar temel eğitimin tümüyle üstünde çalışıyoruz . Bu çalışma tamamlandığında temel polis eğitimde radikal değişiklikler yapmayı düşünüyoruz . Eğitim , öğretim kadrosundan öğrenci profiline kadar şimdiye kadar büyük dönüşümler oldu ve olmaya devam etmektedir . " dedi .

Afyonkarahisar PMYO Müdürü Hasan Şahin ise 2009 yılında eğitim ve öğretime başlamış olan yüksek okullardan , bu gün 6 . dönem mezunu olarak ayrılacak 159 öğrencinin polis memuru olarak emniyet teşkilatı saflarına gururunu ve sevincini yaşadıklarını söyledi .

Konuşmaların ardından dönem birincisi Abdurrahman Yıldız , yaş kütüğüne plaket çaktı . Ardından , dereceye giden mezunlara ödülleri ve diplomaları verildi . Program , yemin ve geçiş töreni ile sona erdi . Törene Vali Haluk İmga ' nın yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban , AK Parti Milletvekili Halil Aydoğan , Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli , Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı .