8 Ay Önce Ortadan Kaybolan Kader Ve Türk Baba Ortaya Çıktı

Japon anne Michiko Deniz ile Türk baba Fevzi Deniz arasında yaşanan 5 yaşındaki kızları "Kader" savaşında, mahkemenin çocuğun velayetini Türk babaya vermesi aileyi sevince boğdu.

8 Ay Önce Ortadan Kaybolan Kader Ve Türk Baba Ortaya Çıktı
  5 yaşındaki Kader ' in velayetini almak için Türk baba Fevzi Deniz ( 32 ) ile Japon anne Michiko Deniz ' in ( 45 ) verdikleri hukuk savaşının baba lehine sonuçlanmasının ardından , yaklaşık 8 ay önce kızı ile birlikte ortadan kaybolan baba Fevzi Deniz kararı öğrenir öğrenmez ortaya çıktı . Baba Deniz , kızı Kader ile birlikte Antalya ' ya gittiğini ve orada bir ev tutarak adaletin yerini bulmasını beklediğini söyledi .
32 yaşındaki Fevzi Deniz , 6 yıl önce turist olarak gittiği Japonya ' nın Tokyo kentinde 45 yaşındaki Michiko ile tanışıp evlendi ve bu ülkeye yerleşti . Evliliklerinin ilk yılında bir de kız çocukları olan Michiko - Fevzi Deniz çifti çocuklarına Kader ismini verdiler . Her ikisi de fabrikada işçi olarak çalışan çift , kızları Kader ile birlikte 2008 yılının Kasım ayında Fevzi Deniz ' in ailesini ziyaret için Gaziantep ' e geldi . Ziyarette baba Fevzi Deniz , Türk geleneklerine göre yetişmesi için kızını babası
Doğan Deniz ' in yanında kalmasına karar verdi . Anne Michiko bu karara karşı çıkınca aralarında anlaşmazlık yaşanmaya başladı .
Deniz çiftinin izin süreleri de bu zaman zarfında doldu ve artık Japonya ' ya dönmeleri gerekiyordu . Fevzi Deniz , karısı Michiko ' yu birkaç gün sonra kendisinin de geleceğini belirterek Japonya ' ya dönmesi için ikna etti . Fevzi Deniz , kızının Türkiye ' de kalması ve Türk geleneklerine göre yetişmesi için kararlıydı . Japonya ' ya dönen anne Michiko kızının velayetini alabilmek için dava açtı . Bu durumu haber alan baba Fevzi Deniz bir daha Japonya ' ya dönmedi ve kızı Kader ile Gaziantep ' te ailesiyle birlikte
yaşamaya başladı .
Gaziantep ' te görülen velayet davalarında 1 . Çocuk Mahkemesi , 15 Mayıs 2009 ' daki duruşmada , uzman pedagogların yaptığı inceleme sonucunda " Çocuğun yaşının çok küçük olduğu ve 4 yaşındaki bir çocuğun anne sevgisine ihtiyaç duyduğu için anneye verilmesi gerektiği " yönündeki raporunu dikkate alarak Kader ' in annesine verilmesini kararlaştırdı . Kızının Japonya ' ya gitmesi halinde Japonya yasalarına göre bir daha göremeyeceğini bilen baba Fevzi Deniz , kızını alarak Gaziantep ' i terk etti .
Tüm aramalara rağmen bulunamayan ve hakkında babası Doğan Deniz ile birlikte tutuklama kararı çıkartılan Fevzi Deniz , avukatı aracılığı ile hem boşanma hem de küçük Kader ' in velayetini almak için davayı Aile Mahkemesi ' ne taşıdı . 29 Haziran 2010 tarihinde Aile Mahkemesi ' nde görülen karar duruşmasında avukatları dinleyen ve dosyadaki delilleri inceleyen mahkeme heyeti , Japon anne Michiko Deniz ile Türk baba Fevzi Deniz ' in boşanmasına , çiftin çocukları Kader ' in de velayetinin babada bırakılmasına ancak anne
ile kişisel ilişkilerinin sağlanmasına , bunun yanı sıra babası Doğan Deniz ile birlikte hakkındaki tutukluluk kararının da kaldırılmasına karar verdi .
Mahkeme kararını öğrenen Fevzi Deniz , kızı Kader ile ortaya çıktı . Kızı Kader ' i alarak avukatı Metin Kınacılar ' ın ofisine giderek teşekkür eden Fevzi Deniz , yaklaşık bir yıldır kaçak hayatı yaşadığını belirterek , " Yaklaşık 1 yıldan beri kızım ile birlikte kaçak hayatı yaşıyordum . Ancak Türk adaletine güveniyordum ve sonunda bu güvenim boşa çıkmadı ve adalet yerini buldu . Eğer kızım Japonya ' ya gitmiş olsaydı , Japon yasalarına göre bir daha kesinlikle kızımı göremeyecektim . Çünkü oradaki yasaya göre
kızımın velayeti bana verilmiş olmasına rağmen Kader ' i yuvaya verirlerdi ve ben sadece mahkemenin vereceği tarihlerde gidip kızımı yuvada görebilirdim " dedi .
Fevzi Deniz , eski karısı Michiko ' nun dava açtığını duyunca kızını alarak Antalya ' ya gittiğini ve süreç boyunca orada tuttuğu bir evde yaşadığını kaydederek , " Kendi ülkemde kızımla birlikte resmen kaçak hayatı yaşadım . Antalya ve ilçelerinde kaldım . Mahkeme sonucunu öğrenir öğrenmez hemen Gaziantep ' e döndüm . Artık kızım benimle birlikte Türkiye ' de yaşayacak ve bu ülkenin geleneklerine göre yetişecek . Ancak annesi Michiko ne zaman isterse gelip kızını görebilir . Mahkeme bunun için belirli günlerde
görebilir diye karar verdi ama benim için hiçbir sakıncası yok , istediği zaman gelip Kader ' i görebilir " diye konuştu .
Bu arada babası ile birlikte Avukat Metin Kınacılar ' ın ofisine gelen küçük Kader ise sevimli hareketleri ile kendini görüntülemeye çalışan basın mensuplarına poz verdi . Küçük Kader , dedesi Doğan Deniz , babası ve halasına sık sık sarılıp öperek ne kadar mutlu olduğunu gösterirken , " Ben babamla Türkiye ' de kalmak istiyorum . Türkiye ' yi ve babamı çok seviyorum " diye konuştu .
Kader ' in dedesi Doğan Deniz de , maddi durumlarının iyi olduğunu ve Kader ' i en güzel şekilde yetiştireceklerini ifade ederek , " Annesi de istediği zaman gelip kızını görebilir . Çünkü torunumun annesi . Hatta haber verirse , kendisini burada hiç bir masraf ettirmeden aylarca bile ağırlarız " şeklinde konuştu .
Avukat Metin Kınacılar da , Jopan anne Michiko Deniz ile Türk baba Fevzi Deniz arasındaki hukuk mücadelesinde boşanma kararı çıktığını ve Kader ' in velayetinin Türk babaya verildiğini hatırlattı . Kararın temyiz edilmesini beklediklerini dile getiren Kınacılar , adaletin mutlaka yerini bulacağını kaydetti .
Küçük Kader , avukat Metin Kınacılar ' ın odasında bulunan akvaryumdaki Japon balıkları ile bir süre oynadıktan sonra babası ile birlikte yeni evlerine gitti .
( OÇ-HE-Y )