Yusuf Ziya Paşa Cami'sinde Barkovizyon Destekli Kur'an Eğitimi

Malatya merkezdeki bir camide Kur'an-ı Kerim öğrencilere barkovizyon eşliğinde öğretilirken, Kuran'a geçen öğrencilere ise ikramlarda bulunuluyor.

Merkez Yusuf Ziya Paşa Camisi'nde, barkovizyon desteğiyle, hem görsel, hem de işitsel olarak eğitim verildiğini belirten yetkililer, dini içerikli çizgi filmler izlettirildiğini kaydettiler.
Yetkililer, "Camide çocuklar için limonata ikram edilmesinin yanında, cami cemaatinden ve kursa katılan öğrencilerin velilerinden bazıları elleriyle çocuklara ikram edilmektedir. Çocuklara ayrıca, lokum, şeker çikolata gibi yiyecekler ikram edilmektedir. Ayrıca kurs bitiminde cemaatle birlikte çocuklar vakit namazını kılarak, cami cemaati ile kaynaşmak suretiyle eğitimi bire bir uygulama fırsatı bulmaktalar. Malatya'nın çeşitli semtlerinde öğrenciler kursa kayıt olmakta, kursta devamsızlık yapan
öğrenciler, velileri aranmak suretiyle bilgi verilmekte. Kursa katılmak için ilköğretim 5. sınıf ve üzeri olan çocuklar karneleriyle birlikte geldiklerinde, kayıt yaptırabilmektedirler. Kurs sonunda, katılan kursiyerle birlikte çeşitli etkinlikler ve sportif faaliyetler düzenlenmektedir" denildi.