Pankartı İndirilen Mhp'liler Kızgın

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, MHP Aydın il binasından indirilen pankartın yerine 10 bin adet tişört bastıracağını belirterek, "Vali ya görevden alınsın ya da istifa etsin" dedi.

Aydın'da yaşanan pankart krizinin ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yetkilileri bugün bir basın toplantısı düzenledi. MHP'liler, pankart krizi dolayısıyla Vali Hüseyin Avni Coş, Sultanhisar Belediyesi ve Aydın Emniyet Müdürlüğü hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
Toplantıya, MHP İl Başkanı Hasan Muti'nin yanı sıra MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, MHP'li belediye başkanları, MHP'li il ve belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Basın toplantısının yapıldığı binanın çevresinde polisler güvenlik tedbiri aldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, yaşanan olayların Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından talimatlandırıldığını iddia etti. Vali Coş hakkında bütün olumlu düşüncelerinin yok olduğu u kaydeden Muti, "Bizim tepkimiz Sayın Hüseyin Avni Coş'un hukuk dışı, kural tanımayan tavırlarınadır. Bizim devlete ve valilik makamına saygımız devam edecektir. Bu aşamadan sonra Sayın Coş'un ivedi olarak görevden alınması veya bu olaylar Sayın Coş'un talimatıyla olmadıysa Aydın Emniyet
Müdürlüğü hakkında gerekli işlemler yapılması gerekmektedir" dedi.

"SİLAHLI GÜCÜ HUKUK DIŞI KULLANAN EŞKİYADIR"
MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak da, konuşmasında sık sık Valiyi suçlayıp istifasını istedi. Vali Hüseyin Avni Coş'u hükümetin provokatörlüğünü yapmakla suçlayan Ali Uzunırmak, "Eğer güç kullanımı yasaların tanıdığı kuralların dışında olursa buna eşkıyalık denir. İsterse bu eşkıya devlet yöneticisi sıfatına kavuşmuş olsun. Bir silahlı gücü ister devletin silahlı gücünü, ister bir sivilin silahlı gücünü kanun dışı kullanan eşkıyadır. Aydın'da yaşanan olay, Aydın'dan 148 bin oy almış, mecliste 69
milletvekili bulunan ve 40 yıllık demokrasi yaşantımızızn vazgeçilmez parçası haline gelen partimize provokatif bir operasyon düzenlenmiştir. Ne yazık ki MHP provokasyonun içine çekilmek istenmektedir. Gece 23.30 sıralarında başlayan operasyonda hukuk arayışı içine giren Aydın Valiliği gece saat 02.30 sıralarında kesilen ve kabahatler kanuna dayandırılan bir cezayla pankartımız indirilmiştir" diye konuştu.

"VALİ DEVLET DEĞİLDİR"
Bu aşamadan sonra Aydın Valiliğinin her türlü uygulamasını mercek altına aldıklarını beyan eden Uzunırmak, "Vali 'Ben devletim' diyormuş. Hayır Sayın Vali, sen devlet olamazsın; sen devleti ve yasaları temsil edersin. Sen birey olarak devlet değilsin. Ancak devletli sıfatını kullanabilirsin ama 'ben devletim' diyemezsin. Devlet yasadır, hukuktur, vatandaştır, kanundur. Pankartın indirilmesi talimatını Sayın bakan veya Başbakan tarafından verilmediyse Aydın valisi Coş, hukuku çiğnemiştir ve hükümetin
görevden alması yada Vali'nin istifa etmesi gerekmektedir. Eğer hükümet Sayın vali'ye görevden almıyorsa, kanaatim odur ki bu yasadışı sözlü talimatlar Sayın Bakan ve Başbakan tarafından verilmiştir" şeklinde konuştu.

"İNDİRİLEN AFİŞİ 10 BİN T-SHİRTE BASTIRACAĞIM"
Aydın'da yaşanan pankart krizinin Türk siyasi yaşamına ders olması gerektiğini ileri süren Ali Uzunırmak, şunları söyledi: "Anladığım kadarıyla bu afiş sayın başbakana çok acıtmış. Ben Aydın Milletvekili olarak o afişteki ifadeleri ve resimleri tişörtlere bastırarak 10 bin tane t-şhirtü Aydın teşkilatımıza hediye edeceğim. Bu Vali eğer Aydın'da hükümet tarafından tutulmaya devam ederse, her gün sokaklarda adeta günaydın sayın Valim' dercesine o tişörtlerle karşılaşacak Vali Bey. Bakalım o zaman binadaki
pankartı indiren Vali, Gönüllerdeki pankartı neyle indirecek. Bunu neyle susturacak ben onu merak ediyorum"

"YARGIYA BAŞVURDUK, SIRADA MECLİS VAR"
Yaşanan olayları yargıya taşıdıklarını ve imkan sağlanması hallinde meclise de taşıyacağını kaydeden Uzunırmak, konuşmasını şöyle tamamladı: "Yargıya başvurduk. Arkadaşlarımız yaşanan olayı failleri ve safhalarıyla geniş bir şekilde hazırlayarak Aydın Valili, Aydın Emniyet Müdürlüğü ve Sultanhisar Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundular".