Çorum İmam Hatip Lisesi mezunları Keşkek Günü'nde buluştu

Çorum İmam Hatip Lisesi (İHL) mezunları 'Keşkek Günü'nde buluştu. Her yaş grubundan mezunun katıldığı etkinliğine ilgi büyük oldu.

Çorum İmam Hatip

Çorum İmam Hatip Lisesi (İHL) mezunları 'Keşkek Günü'nde buluştu. Her yaş grubundan mezunun katıldığı etkinliğine ilgi büyük oldu.

Çorum İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Platformu tarafından organize edilen "Geleneksel Keşkek Günü" okul bahçesinde gerçekleştirildi. Keşkek Günü'ne AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Okul Müdürü Mehmet Kiraz ile değişik yaş gruplarından çok sayıda mezun katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Çorum İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Platformu Dönem Başkanı Ayhan Boyraz, okullarının 1952 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk İmam Hatip Liseleri arasında olduğunu söyledi. "İmam Hatipliler bu ülkenin öz evlatlarıdır" diyen Boyraz, "Biz öz evlada yakışacak bir şekilde ülkemize hizmet etmeye çalışıyoruz. Hizmete de devam edeceğiz." dedi.

Çorum İHL'nin açıldığı günden bu yana 16 binin üzerinde mezun verdiğini ifade eden Boyraz, şunları söyledi: "İçerisinden bugünkü Diyanet İşleri Başkanı gibi, çok önemli makamlarda insanlar çıkaran okulumuz, Çorum'un bir kıymetidir. Bu mezunları bir araya getirmek, bu okula mensubiyeti bulunan herkesle bir arada olmak adına böylesi bir organizasyon yaptık. Bu buluşmanın amacı İmam Hatip Lisesi'nde okumuş ya da okumamış mezun ya da değil, bu okulla kendi arasında bağ kuran, kendini mensup hisseden herkesi bir araya getirmek, kaynaştırmak ve geçmişi yad etmektir."

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise İmam Hatip Liseleri'nin önünü kesenlerin millete kötülük ettiğini söyledi. Türkiye'de millet ne derse onun olacağını dile getiren Külcü, "12 Eylül'de tüm zincirler kırılacak. Türkiye 12 Eylül'de daha özgür, daha demokratik ve daha bağımsız olacak. Referandumdan ezici çoğunlukla evet çıkacak." dedi.

Konuşmaların ardından geleneksel keşkek dağıtımı yapıldı. Keşkek gününe katılımın önceki yıllara oranla yüksek olması dikkatlerden kaçmadı. Eski mezunların bir araya gelerek hasret giderdiği etkinlik gün boyu devam etti.