62 milyon Euro'luk kriz - SPOR

Beşiktaş’ın 12 yabancısından dördüyle başı belada



Beşiktaş’ın 12 yabancısından dördüyle başı belada

Transfer için kontenjanda yer açmak zorunda olan siyah-beyazlı yönetim, maliyetlerini de göz önüne alıp 4 yıldızı gönderecek. Q7, Ernst, Bobo ve Hilbert garantide olan isimler

Tarihinde ilk kez 12 yabancı oyuncuya sahip olan Beşiktaş sınırlarını aşarken, yönetim kara kara düşünüyor. Bonservis bedelleri 44 milyon euro’yu bulan 12 yabancı futbolcu, 18 milyon euro’luk yıllık ücretleriyle birlikte kulübe toplam 62 milyon euro’ya mal olurken, siyah-beyazlı yönetim hem bu maliyeti düşürmek hem de kontenjanda yer açmak için harıl harıl çalışıyor. Gönderilmesi gündemde olan ilk 4 oyuncu Filip Holosko, Rodrigo Tabata, Rodrigo Tello ve Tomas Zapotocny.

DEĞERLERİ 19.5 MİLYON EURO

Bu 4 yabancıyı elden çıkarmak için çeşitli Anadolu kulüpleriyle temaslarını sürdüren Beşiktaş, eğer transferlerini sağlayıp onları elden çıkarırsa 1 yıl için 5 milyon euro kazanç elde edecek. Bu 4 oyuncu alınırken yaklaşık 19.5 milyon euro bonservis bedeli ödenmişti. Kartal’da durumu ortada olan ve iyi bir teklif gelmesi halinde elden çıkarılacak isimler de Tomas Sivok, Michael Fink, Matteo Ferrari ve Matias Delgado.

NOBRE TÜRK AMA!

Yıllık ücretleri 2.5 milyon euro civarında olan Delgado ile Ferrari için teklifler dikkate alınacak. Fink (1.2) ve Sivok’un (800 bin) aldığı ücretler ise ancak 2 milyon euro’yu buluyor. Beşiktaş’ta Quaresma, Ernst, Hilbert ile Bobo’nun yeri sağlam. 13. yabancı Nobre ise TC vatandaşı olmasına rağmen 2.4 milyon euro’luk maliyetiyle düşündürüyor.

Raul Gonzalez elden kaçıyor

Beşiktaş’ın yeni hocası Bernd Schuster’in ısrarla istediği Raul Gonzalez’ten kötü haber... Alman gazetesi Bild, İspanyol yıldızın Schalke ile anlaşmaya vardığını ve her an resmi sözleşmeyi imzalayabileceğini açıkladı. 33 yaşındaki Raul’un imza için sadece Mourinho ile yapacağı görüşmeyi beklediğini yazan gazete, “Jose, Raul’u düşünmüyor ancak iyi bir golcü almadan da onu bırakmak istemiyor” ifadelererini kullandı. 

Dün dinlendiler bugün çalışıyorlar

Vikingur hazırlıklarına ara veren ve dünü dinlenerek geçiren Beşiktaş, çalışmalarına bugün çift idmanla devam edecek.  Schuster, sadece sabah çalışmasını basına açacak. 

 

Star Gazete