Mhp Lideri Bahçeli İnebolu'da Deniz Şenlikleri'ne Katıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde düzenlenen Uluslararası Heyamola Deniz Şenlikleri'nde İnebolu çektirmesinin denize indirilmesine start verdi.

İnebolu Heyamola Deniz Şenlikleri'ne katılmak üzere İnebolu'ya gelen MHP Genel Başkanı Devle Bahçeli, yolculuk sırasında önce MHP'li Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı'yı makamında ziyaret etti. Bahçeli, daha sonra beraberindeki Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak, Hatay Milletvekili Turan Çirkin, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın, GYK Üyesi Mehmet Taylak, MYK Üyesi Zekeriya Gündoğdu ile birlikte şenlikleri izlemek üzere İnebolu'ya
geldi. Partililerle birlikte şehir turu yapan Bahçeli, Atatürk'ün bir günlüğüne gelip üç gün kaldığı ve şapka nutkunu söylediği tarihi İnebolu Türk Ocağı binasını da gezdi. Burada Atatürk'ün mumya heykeli ile fotoğrafı çekilen Bahçeli, daha sonra deniz şenliklerinin yapıldığı alanda İnebolu Belediyesi'nin hazırladığı heyemola ekibinin oyununu ilgiyle izledi.
İnebolu'nun ve deniz şenliklerinin tarihini anlatan kısa bir konuşma yapan İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, Kurtuluş Savaşı'nda mermilerin cepheye ulaştırılmasında İnebolu balıkçıların ve halkın verdiği mücadele sonunda beyaz şeritli istiklal madalyası aldığını belirtti. Uzuner, Bahçeli'ye İnebolu Çektirmesi maketi hediye etti.
Konuşmaların ardından Kurtuluş Savaşı'nda mermilerin taşındığı İnebolu Çektirmesi kayığının denize indiriliş startı, MHP lideri Bahçeli tarafından verildi. Daha sonra Bahçeli, MHP'li Sinop Türkeli ve Helaldı belediyelerini ziyaret için ilçeden ayrıldı.