Melikgazi 13 Ayrı Bölgede 104 Adet Arsayı İhale İle Satacak

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, mülkiyeti Melikgazi Belediyesi'ne ait olan 34 adet arsanın yatırımlara mali kaynak oluşturması için ihale ile satışa sunulacağını söyledi.

Melikgazi 13 Ayrı Bölgede 104 Adet Arsayı İhale İle Satacak
Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, Keykubat, Karakürkçü, Anbar, Çağbağları, Kanlıyurt, Karadere, Mimarsinan, Hisarcık, Gesi ve Bahçeliler gibi bölgelerde olan arsaların 3 Ağustos 2010 Salı günü Saat 14.30'da Melikgazi Belediyesi Meclis Salonu'nda ihale yolu ile satışa sunulacağını belirtti. Büyükkılıç, arsaların 143 metrekare ile 30 bin 917 metrekare arasında değiştiğini 104 arsanın 87'si konut, 13'ü bağ ve sayfiye, 3'ü ticaret alanı ve birinin ise akaryakıt istasyon alanı olduğunu kaydetti.
104 arsanın toplam muhammen satış bedelinin 33 milyon 525 bin TL olduğunu ifade eden Büyükkılıç, bu tür arsa satışları ile arsa spekülasyonlarını önlediklerini, arsa arayan kooperatiflere ucuz arsa ürettiklerini, hem atıl kapasitedeki arsaları ekonomiye kazandırdıklarını, belediye gelirlerini artırarak alt yapı çalışmalarına kaynak oluşturduklarını, bölgelerin imar gelişmesine yardımcı olduklarını sözlerine ekledi.