''Cumhuriyet tarihinde Eskişehir'e en büyük yatırım bu iktidar döneminde yapıldı''

Eskişehir AK Parti İl Başkanı Salih Koca, Ulaştırma Bakanlığı'nın 2002–2010 yılları arasında Eskişehir'e yaptığı hizmetlerin Cumhuriyet'in kurulduğu g

Eskişehir AK Parti İl Başkanı Salih Koca, Ulaştırma Bakanlığı'nın 2002–2010 yılları arasında Eskişehir'e yaptığı hizmetlerin Cumhuriyet'in kurulduğu günden 2002'ye kadar olan hizmetlerden daha fazla olduğunu söyledi.

Bu dönem içinde Ulaştırma Bakanlığı'nın Eskişehir'e toplam 1 milyar 380 milyon 786 bin TL yatırım yaptığını belirten Koca, ''Bu rakama hızlı tren ve Mekece yol çalışmalarını da eklediğimizde ilimize yapılan yatırım miktarı yaklaşık 3 milyar liradır. Bakanlık tarafından çevre yolunun altı şeride çıkartılması ve alt-üst geçitlerin yapılması için Eskişehir'e 300 milyon TL'lik yatırım yapılmıştır. Bu dönemde yine Eskişehir'in komşu illerle olan bağlantı yollarımızın tamamı duble yollarla süslenmiştir.'' şeklinde konuştu.

Dünyada sadece 7 ülkede kullanılan hızlı trenin AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'ye getirildiğini belirten Koca, "Bu dev proje ilk olarak Eskişehir - Ankara arasında hizmete açıldı. Böylece iktidarımız döneminde Türkiye hızlı tren kullanan 8. ülke, Eskişehir ise Ankara ile birlikte hızlı tren kullanan ilk il oldu.'' dedi.

Koca, yeni bir projeyle yaklaşık 125 milyon TL'lik yatırım sonucu tren hattının yeraltına alınacağını, böylece şehrin iki yakasını bir araya getireceklerini söyledi. Böyle bir olumlu projenin bile iktidarı karalama politikalarına malzeme yapılmak istendiğini belirten Koca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ukome'nin dokuz aydır süren engelleme ve oyalaması nedeniyle geç başlayan bu projede çalışmalar büyük bir hızla devam etmektedir. Son zamanlarda tren garıyla ilgili yapılan tartışmalar bu büyük projeye gölge düşürmek adına anlamsız çırpınışlardır. Bakanlığımız projenin daha da geliştirilmesi, o bölgenin mevcut problemlerinin çözülmesi ve şehrimize yakışır bir yapıya kavuşması adına dev bir proje üzerinde çalışmalarını tamamlamak üzeredir. Kısa zaman içerisinde proje ilgili yapılan çalışmalar kentin yöneticileri, sivil toplum kurumları ile paylaşılacak, kentteki sorumlu tüm kesimlerin görüşleri alınacak ve sonuç daha sonra kamuoyunun bilgisine sunulacak.''

Eskişehir'e Cumhuriyet tarihinde yapılan hizmetten daha fazla hizmeti bu kadar kısa süre içerisinde yapan iktidara ve TCDD Genel Müdürü'ne ancak Eskişehirli hemşerileri adına teşekkür etmek istediğini belirten Koca, "Proje açıklandığında bugün yaptıkları açıklamalar ile projeye gölge düşürmeye çalışanların ne söyleyeceklerini, nasıl bir tavır takınacaklarını doğrusu merak ediyorum. Biz halkımızın hizmetindeyiz, öyle olmaya da devam edeceğiz.'' diyerek sözlerini noktaladı.