Ataköy'deki araziye 447 milyon liralık teklif

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), İstanbul Ataköy sahil şeridindeki arazinin hasılat paylaşımı yöntemiyle satışı için düzenlediği ihalenin ikinci ve son oturumunda, en yüksek tekli...



Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), İstanbul Ataköy sahil şeridindeki arazinin hasılat paylaşımı yöntemiyle satışı için düzenlediği ihalenin ikinci ve son oturumunda, en yüksek teklifi 447,15 milyon lira ile Özyazıcı İnşaat-Karadeniz Örme Sanayi İş Ortaklığı verdi.

Firma, ilk ihalede 666,6 milyon lira olan hasılat toplamını, nihai aşamada 1 milyar 251 milyon liraya, TOKİ'ye önerilen payı ise 233,3 milyon liradan 447,15 milyon liraya çıkardı.
12 Temmuz'da yapılan ihalenin ilk oturumunda 4 firma teklif verirken, dünkü ikinci oturumda, firmalardan önce sözlü teklifleri istendi. İhale Komisyonu Başkanı Muhsin Soylu başkanlığında yapılan oturumun sözlü turunda, ilk oturumunda teklif veren firmalar arasında yer alan Metal Yapı&Uzman İnşaat&Otomobil Dünyası&Zincir Yapı İş Ortaklığı, ihaleden çekildi. İlk oturumda en yüksek teklifi veren Sinpaş, 343,2 milyon liralık gelir payı önerisini 347 milyon liraya, arsada uygulayacağı projeden elde edilecek toplam hasılatı da 858 milyon liradan 1 milyar 2,5 milyon liraya yükseltti. Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Nurol İnşaat İş Ortaklığı ise toplam hasılatı 1 milyar 90,2 milyondan 1,2 milyar liraya, önerilen arsa payını da 327 milyondan 346 milyona çıkardı. İlk ihalede toplam 666,6 milyon lira proje satış geliri üzerinden TOKİ'ye 233,3 milyon lira öneren Özyazıcı İnşaat-Karadeniz Örme İş Ortaklığı ise hasılat toplamını 1,1 milyara, arsa payını da 345 milyon liraya yükseltti. Sözlü tekliflerin alınmasından sonra, yazılı olarak nihai teklifler istendi. En yüksek teklifi, Özyazıcı-Karadeniz Örme İş Ortaklığı verdi. Firma, toplam hasılatı 1 milyar 251 milyona, TOKİ'ye verilecek payı ise 447,15 milyon liraya yükseltti. TOKİ, teklifleri değerlendirdikten sonra karar verecek.

Zaman