Askerî savcılık da 'amiralleri öldürmeye teşebbüs' suçundan soruşturma açmış

Gölcük'teki evlerinde amirallere suikast yapılacağına ilişkin not ve patlayıcı madde bulunan Poyrazköy davası sanıklarından teğmenler Sinan Efe Noyan ve Faruk Noyan hakkında, ask...



Gölcük'teki evlerinde amirallere suikast yapılacağına ilişkin not ve patlayıcı madde bulunan Poyrazköy davası sanıklarından teğmenler Sinan Efe Noyan ve Faruk Noyan hakkında, askerî savcılığın da 'iki amirali öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla dava açtığı ortaya çıktı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Gölcük Askerî Savcılığı'ndan mahkemeye gönderilen yazıda, "iki amiri öldürmeye teşebbüs etmek'' ile "askeri eşyayı gizlemek ve çalmak'' suçundan açılan soruşturmanın sürdüğü belirtildi.
Kafes Operasyonu Eylem Planı ve Amirallere Suikast davalarıyla birleştirilen Poyrazköy cephaneliği davasının altıncı duruşmasında tutuklu sanıkların avukatları konuştu. Tahliye talebi için söz verilmesi sırasında Poyrazköy Keçilik mevkiindeki kazılarla ilgili tutuklanan Binbaşı Eren Günay'ın avukatı Ali Nurdoğan Günay ile İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi Mehmet Karababa arasında ilginç diyaloglar geçti.
Bu davada yargılanan sanıkların Türkiye'nin her sıkıştığı dönemde göreve çağırdığı kişiler olduğunu ifade eden avukat Günay, yangında ve selde bile SAT'ların görevlendirildiğini kaydetti. Avukat Günay, oğlunun tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkemenin nöbetçi hakimi Mehmet Karababa'nın kendilerine tutuklama gerekçesi olarak "Kamuoyunda infial yaratmıştır'' dediğini ileri sürdü. Hakim Mehmet Karababa bu sırada araya girerek, "Baba olarak duygularınızı anlıyorum, dedim. Onun ötesinde bir şey söylemedik. Biz delillere göre karar veririz. İnfial demedik. Zabıtta vardır. Delillere göre takdir hakkımızı kullanırız. Hakim tutuklarken, serbest bırakırken hissiyata göre karar vermez.'' diye konuştu.
69 sanıklı Poyrazköy cephaneliği davasının altıncı duruşmasını da mahkeme başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu raporlu olduğu için Hâkim Oktay Kuban yönetti. 11 tutuklu ve bazı tutuksuz sanıkların katıldığı duruşmanın başında Hâkim Oktay Kuban, savunmaları almayı planladıklarını ancak, duruşmanın son günü olması nedeniyle öncelikle tutuklu sanıkların avukatlarına söz verileceğini, zaman yeterse tutuksuz sanıkların savunmalarına devam edileceğini açıkladı. Daha sonra Kuban tarafından dava dosyasına gelen evraklar okundu.

Zaman