Şampiyonlar Ligi ve Uefa rakiplerimiz belli oluyor

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme, Galatasaray ve turu geçmesi halinde Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi 3. ön elemesindeki rakipleri bugün belli olacak. Kuralar TSİ 13.00'te İsviçre'nin Nyon kentinde çekilecek

Şampiyonlar Ligi ve Uefa rakiplerimiz belli oluyor
İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA Merkezi’nde bugün çekilecek kuralar sonucunda Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi, Galatasaray ve Vikingur’u geçmesi halinde de Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde 3. ön elemedeki rakipleri belirlenecek.
Şampiyonlar Ligi kuraları TSİ 13.00’te, UEFA Avrupa Ligi kuraları ise TSİ 14.30’da çekilecek. Kulüp puanı 54.890 olan ve kuraya seri başı olarak giren Fenerbahçe’nin 3. eleme turundaki muhtemel rakipleri arasında İskoçya’nın Celtic, Yunanistan’ın PAOK, Romanya’nın Unirea Urziceni, İsviçre’nin Young Boys ve Belçika’nın Gent takımları yer alıyor.
Şampiyonlar Ligi’nde 3. ön eleme turu ilk maçları 27-28 Temmuz, rövanşları ise 3-4 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Fenerbahçe bu turu geçmesi halinde, 17 veya 18 ve 24 veya 25 Ağustos tarihlerinde, Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalabilmek için play-off maçları oynayacak.
UEFA Avrupa Ligi’nde ise 3. ön eleme turu maçlarının ilki 29 Temmuz, ikincisi ise 5 Ağustos’ta oynanacak. Galatasaray ve Beşiktaş, 3. ön eleme turunu geçmeleri halinde Trabzonspor’un da katılımıyla 19 ve 26 Ağustos tarihlerinde gruplara kalabilmek için play-off maçları oynayacak.
Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde play-off kura çekimleri ise 6 Ağustos Cuma günü yapılacak.

Şampiyonlar Ligi


Seri Başı Takımlar
FC Zenit Petersburg (Rusya)
AFC Ajax (Hollanda)
Fenerbahçe SK (Türkiye)
FC Dynamo Kiev (Ukrayna)
SC Braga (Portekiz)

Seri Başı olmayan
Takımlar
Celtic FC (İskoçya)
FC Unirea Urziceni (Romanya)
PAOK FC (Yunanistan)
BSC Young Boys (İsviçre)
KAA Gent (Belçika)

Milliyet