İstanbul'un LYS şampiyonlarından Milli Eğitim Müdürü Yıldız'a ziyaret

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) İstanbul'dan dereceye giren öğrenciler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız'ı ziyaret etti. Sınavda

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) İstanbul'dan dereceye giren öğrenciler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız'ı ziyaret etti. Sınavda il olarak 5 birinci çıkarttıklarını belirten Yıldız, bu başarının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Notbook bilgisayar ve Cumhuriyet altını ile ödüllendirilen öğrenciler başarıyı düzenli ve disiplini çalışmakla elde ettiklerini söyledi.

Bir milyon 856 bin öğrencinin girdiği LYS sınav sonuçları dün açıklandı. Sınav sonuçlarına göre 7 birincinin 5'i İstanbul'dan çıktı. Bireysel bazda büyük bir başarı göstererek İstanbul'un yüzünü güldüren öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız'ın konuğu oldu. Öğrencileri tek tek tebrik eden Yıldız, kendilerine birer Notbook bilgisayar ve birer Cumhuriyet altını armağan etti.

Öğrencilerin öğretmenlerine ve ailelerine de teşekkür eden Yıldız, bu başarının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. İstanbul'dan sınava 220 bin öğrencinin girdiğini vurgulayan Yıldız, sınava giren öğrenci sayısının çokluğu nedeniyle, İstanbul'un iller sıralamasına girmesinin beklenmediğini ifade etti. Yıldız, ''Dolayısıyla bu, iller sıralaması değildir. Bu puan türünde sıralama yapılmadı. Bilimsel olarak mümkün değil. Sıralama okul birincilerine göre yapıldı.'' diye konuştu.

Sosyal Bilimler Lisesi, Galatasaray Lisesi, ve İstanbul Lisesinin devlet okulları olarak önemli başarıya imza attığını ifade eden Yıldız, İstanbul'un eğitimdeki başarısının bir kere daha ortaya çıktığını kaydetti. Öğrencilerin yerleşme ve tercih konusunda yeni açılan programları dikkate almalarını tavsiye eden Yıldız, "Ancak baştan beri ben bu bölüme gireceğim diyen öğrencilerinde tercihini o yünde kullanması gerekir." dedi.

İstanbul'dan sınava giren ve TM1- TM2- TM3 puan türünde birinci olan İstanbul Özel Fatih Lisesi'nden Mustafa Raşit Akınalp, başarısının konuları özümseyerek çalışmasına bağlı olduğunu söyledi. Başarının kendisi için sürpriz olmadığını ancak birincilik beklemediğini belirten Akınalp, hukuk fakültesine girmek istediğini söyledi. Akınalp hediyesini ailesi ile birlikte Milli Eğitim Müdürü Yıldız'ın elinden aldı.

Sınavda dereceye giren TS ve Almanca 1,2,3 birincisi İstanbul Lisesi'nden Cihan Mercan, İngilizce 1-2-3 puan türlerinde birinci olan Özel Çağ Fatih Fen Lisesi'nden Yusuf Arman, Fransızca 1 puan türünde birinci olan Galatasaray Lisesi'nden Ayşe Aylin Kaya sırasıyla ödüllerini aldı.

Fransızca 3 puan türünde birinci olan Galatasaray Lisesi'nden Çağla Yasa'nın ödülünü ise ablası yurt dışında olduğu için kardeşi Doğa Yasa aldı. TM1- TM2- TM3 puan türünde ikinci olan Özel Çağ Fatih Lisesi'nden Zeynep Betül Yapar ve TS 1 VE TS2 puan türünde - Prof. Dr. M. Turhan Sosyal Bilimler Lisesi'nden Çağrı Duyuk'ta Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız tarafından ödüllendirildi.

Başarılı öğrenciler, sınava hazırlanırken sosyal yaşamlarından fedakarlık yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Düzenli ve disiplinli bir çalışma sonunda başarıya ulaştıklarını aktaran öğrenciler başarılarında okullarının, dershanelerinin ve ailelerinin katkılarının da olduğunu söyledi.