Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi rakiplerini tanıyalım...

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Sırbistan temsilcisi OFK Belgrad ile Belarus temsilcisi FC Torpedo Zhodino eşlemesinin galibiyle karşılaşacak.

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi rakiplerini tanıyalım...
2. ön eleme turu ilk maçında Sırbistan'da karşılaşan iki takımın mücadelesinde ilk maç 2-2 eşitlikle sona ermişti.

OFK Belgrad
Sırbistan temsilcisi OFK Belgrad, 1911 yılında kuruldu ve Sırbistan'ın en eski takımı olarak göze çarpıyor. Maçlarını 16 bin kişilik Omladinski Stadyumu’nda oynayan Belgrad ekibi, geçtiğimiz sezonu Sırbistan Süper Ligi’ni 3. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi ön elemeleri’ne katılmaya hak kazandı. Antrenörlüğünü, futbolculuk hayatının önemli bir bölümünü bu takımda geçiren ve daha sonra altyapıda da görev yapan Dejan Đurđević’in üstlendiği OFK Belgrad takımının altyapısında da tanıdık bir isim, Cevad Prekazi, görev yapıyor.

Kadrosunda Karadağlı Ivan Jekojevic ve Miloš Mrvaljevic ile Brezilyalı Caue haricinde yabancı oyuncu bulunmayan mavi beyazlı takımın en büyük Avrupa Kupası başarısı, 1962-63 sezonundaki Kupa Galipleri Kupası Yarı Finali. UEFA Kupası’nda da 1972-73 sezonunda Çeyrek Final’e kalma başarısını gösteren Sırbistan takımının Fuar Kupası’nda da birer çeyrek ve yarı finali bulunuyor. OFK Belgrad, 2003-04, 2004-05 ve 2008-09 sezonlarında Intertoto Kupası’nda, 2005-06 ve 2006-07 yıllarında ise UEFA Kupası ön elemelerinde mücadele etmişti.

FC Torpedo Zhodino
Belarus temsilcisi, FC Torpedo Zhodino 1961 yılında kuruldu. Bu yıl ilk kez Avrupa kupalarına katılan FC Torpedo Zhodino, geçtiğimiz sezon 12 takımlı Belarus Ligi’ni 8. sırada bitirdi. Maçlarını 3 bin kişilik Torpedo Stadı’nda oynayan FC Torpedo Zhodino siyah beyaz renklere sahip. Oleg Kubarev’in çalıştırdığı Belarus temsilcisinin kendi liginde sonuncusu 1981 yılında olmak üzere 4 şampiyonluğu bulunuyor. Zhodino, geçtiğimiz sezon ligi 8. bitirmesine rağmen Belarus Kupası'nı final oynayarak UEFA Avrupa Ligi'nde ön eleme turuna katılmaya hak kazandı. FC Torpedo Zhodino, UEFA Avrupa Ligi 1. Ön Eleme turunda İzlanda temsilcisi Fylkir’i ilk maçta kendi sahasında 3-0, ikinci maçta ise deplasmanda 3-1 mağlup ederek bir üst tura yükselmişti. Belarus Ligi'nde 4 şampiyonluğu bulunan Torpedo Zhodino, şu an devam eden 12 takımlı ligde 17 maç sonunda 10 puanla son sırada yer alıyor.