Çaycı, Sigara Mücadelesinden Galip Çıktı

Bursa'da bir çay ocağında yıkanmak için içeri alınan küllükler sebebiyle işletmeciye yazılan 560 TL para cezasını mahkeme iptal etti.

Osmangazi ilçesine bağlı Bahar Mahallesi Doktor Sadık Ahmet Caddesi üzerindeki Cihan Tüfenk'e (30) ait çay ocağına gelen ekipler, yıkamak için masanın üzerine bırakılan içi kül dolu kül tablalarını gördü. Görevliler, iş yerinde sigara içildiği gerekçesiyle işlem yapmak istedi. Ancak çaycı Cihan Tüfenk içeride sigara içirmediğini, küllükleri iş yerinin önündeki masalardan yıkamak için topladığını belirterek görevlilere itiraz etti. Görevliler, iş yeri sahibine, "İş yerinde içi kül dolu 4 adet küllük
bulunmuştur" yazılı tutanak imzalattırak bunun bir uyarı olduğunu söyledi. Tüfenk, daha sonra iş yerine 560 lira ceza gelince şok oldu. Bir avukata başvurduğunu ve sigara yasağı ile ilgili tüzükte kül tabağına belirli bir ceza uygulanması gibi bir hüküm bulunmadığını belirten 2 çocuk babası Cihan Tüfenk, "Kesilen cezaya itiraz ettim. Mahkeme cezamın iptal edilmesine karar verdi. Adalet yerini buldu. Şimdi belediyeye tazminat davası açacağım" dedi.