Bartın, Türkiye'nin en fazla emeklisi olan iller arasında

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, Bartın ve bölgesinin Türkiye'nin nüfusa oranla en fazla emeklisi olan iller olduğunu kaydetti.

Bartın

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, Bartın ve bölgesinin Türkiye'nin nüfusa oranla en fazla emeklisi olan iller olduğunu kaydetti.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, merkezi Ankara'da bulunan Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün'ü ziyaret etti. Ziyaret sırasında belediye çalışmaları ve Bartın hakkında Ergün'e bilgiler veren Başkan Akın, emeklilere verdikleri hizmetlerden dolayı Kazım Ergün'e teşekkür etti. Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün de Başkan Cemal Akın'ın ziyaretinden mutluluk duyduğunu söyledi. Bartın ve bölgesinin Türkiye'nin nüfusa oranla en fazla emeklisi olan iller olduğunu anlatan Ergün, "Zonguldak emeğin başkenti iken emeklinin başkenti haline geldi. 143 bin çalışanı, 143 bin emeklisi ile nüfus bazında yüzde 22,93 ile Türkiye birincisi. İkinci sırada da Bartın var. Bartın'da 36 bin çalışan, 42 bin emekli mevcut. Nüfusuna oranla yüzde 22,10 ile en çok emeklisi olan ikinci il durumunda. Yine üçüncü sırada Karabük, dördüncü sırada Sinop bulunuyor." dedi.

Türkiye'de örgütlenme oranlarının düşüklüğünden de bahseden Ergün, Türkiye Emekliler Derneği'nin 700 bin üyesi bulunduğunu ve her 14 emekliden birinin derneğe üye olduğunu söyledi.

BAŞKAN AKIN ANKARA'DAKİ HEMŞEHRİLERİ ZİYARET ETTİ

Akın, Ankara'daki Bartınlıları ziyaretlerine devam ediyor. Bartın eski Milletvekili, Türkiye Emekliler Derneği Hukuk Danışmanı Av. Cafer Tufan Yazıcıoğlu, Sincan Lokman Hekim Hastanesi Genel Cerrahı Doç. Dr. Erdal Göçmen ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi Hakimi Mustafa Genç'i ziyaret eden Başkan Akın, belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ankara'da yaşayan, meslek hayatlarını Ankara'da sürdüren Bartınlıları her fırsatta ziyaret ettiğini belirten Başkan Akın "Bartın dışında olmalarına rağmen yürekleri Bartın için çarpan tüm hemşerilerimiz bizim gönlümüzdedir. Her fırsatta kendilerini ziyaret edip, kentimizin gelişmesi ile ilgili fikir ve önerilerini alıyorum" dedi.