Vali Kızılcık'tan Şiddetli Yağış Açıklaması

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, dün akşam Of ilçesi ve köylerinde etkili olan şiddetli yağışla ilgili açıklamalarda bulundu.

Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada, dün saat 18.00 sularında Of ilçesinde başlayan şiddetli yağmur nedeniyle Of-Çaykara-Uzungöl yolu Of'a bağlı Esenköy, Sarıbey, Yemişalan, Sefaköy, Ağaçbaşı, Fındıkoba, Çukurova, Uluağaç, Pınaraltı ve Aşağı Kışlacık köyleri başta olmak üzere muhtelif yerlerde yol tahribatları olduğu ve yolların tedbir amaçlı trafiğe kapatıldığı bilgisi verildi.
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ise yaptığı açıklamada "Yağmurun başladığı saatlerde şiddetini devamlı arttırması üzerine çıkması muhtemel olumsuzlukların önlenmesi amacıyla Of-Çaykara-Uzungöl yolu tedbir amaçlı trafiğe kapatılmıştır. Uzungöl beldesindeki tatilcilerin yola çıkmaması hususunda gerekli uyarılarda bulunulmuş, Of Kaymakamlığı'nda kriz masası oluşturulmuştur. Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Karayolları, İl Özel İdaresi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Tedaş, Sağlık Grup Başkanlığı'nın koordineli çalışması yanında özel sektörden de iş makineleri temin edilerek yaklaşık 7 saatlik bir çalışma ile saat 24.00 civarında Of-Çaykara-Uzungöl yolu ulaşıma açılmıştır. Bu süre içersinde geçiş izni verilmeyen yolcular Of'ta mevcut okul pansiyonları ve öğretmen evinde misafir edilmişlerdir. Ayrıca gece boyunca heyelan görülen köylerimizde çalışmalar sabaha kadar devam etmiş bu kapsamda İkidere köyünde heyelan altında kalan 4 vatandaşımız sağ ve sağlıklı olarak çıkarılarak hastaneye sevk edilmişlerdir. Yine yukarıda saydığımız köylerimizdeki heyelanlar ve tahribatlarla ilgili olarak İl Özel İdaresine bağlı iş makineleri aralıksız olarak çalışmalarına devam etmekte olup İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince de hasar tespit çalışmaları yapılmaktadır" dedi.
Bölgedeki vatandaşların ifadesine göre son 50 yılın en büyük afetlerinden biri olarak değerlendirilen afetin devletin almış olduğu önlemler neticesinde can kaybı olmadan atlatılmış olmasının sevindirici olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, şu an itibariyle köy anayollarının açık olup, köy içi yolların da heyelandan doğan olumsuzluklar giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.
Vali Kızılcık, hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasından sonra tüm mağduriyetlerin devletimizin imkanları ölçüsünde giderilmeye çalışılacağını belirterek "Bu afet süresi içersinde yoğun bir çalışma icra eden tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.