"Şirince Köyü doktor ve ambulans hizmeti alıyor"

İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Özkan, Şirince Köyü'ne doktor ve ambulans hizmeti verildiğini açıkladı.

İzmir İl Sağlık Müdürü Özkan, Selçuk İ

İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Özkan, Şirince Köyü'ne doktor ve ambulans hizmeti verildiğini açıkladı.

İzmir İl Sağlık Müdürü Özkan, Selçuk İlçesi'ne bağlı Şirince Köyü'nde 538 vatandaşı oturduğunu, burada hizmet veren Sağlık Evi'nde bir ebe çalıştığını, bunun dışında sorumlu bir Aile Hekiminin yönetmelik hükümleri çerçevesinde her hafta bir yarım gün ilçeye mobil hizmet verdiğin açıkladı. Hekimin her haftaki ziyaretinde ortalama 15 hasta muayene yaptığını anlata Özkan, Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği'nin 16. Maddesine göre Aile Hekimliği uygulanan illerde ortalama 3bin500 kişiye bir Aile Hekimi düşecek şekilde çalışma bölgeleri tespit edildiğini kaydetti.

Özkan yaptığı açıklamada, "Selçuk İlçesi'nde bulunan 2 tane 112 İstasyonundan bir tanesi (Selçuk 1 Nolu Acil Yardım İstasyonu) Şirince Köyü yol ayrımında konuşlanmış olup, ortalama 8-10 dakikada köye ulaşmaktadır. Hastaya ulaşmada tüm dünyada kabul edilen süre; metropol dışındaki alanlarda 30 dakikadır. Ambulans hizmetimizin yanı sıra, ilimizde bir buçuk yıldır hizmetini havadan sürdüren helikopter ambulansımız da bulunmakta ve tüm köylere ulaşmaktadır.

Şirince İlçesi'nden 112 ile taşınan hasta sayısı 2010 yılı içerisinde Ocak ayında bir vaka, Şubat ayında bir vaka, Mart ayında bir vaka, Nisan ayında iki vaka, Mayıs ayında bir vaka, Haziran ayında üç vaka taşınmış olup, Temmuz ayında hali hazırda başvuru yoktur. Bu örneklerden anlaşılacağı üzere, Şirince Köyü'nden ayda ortalama bir hasta taşındığını söyleyebiliriz. Bu şartlar altında, Acil Sağlık Hizmeti konusunda bir eksiklik yaşandığı söylenemez." ifadelerine yer verdi.