KOSGEB, KOBİ'lere 150 bin liraya kadar hibe desteği veriyor

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) tarafından, sanayicilere yönelik olarak Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi (K

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) tarafından, sanayicilere yönelik olarak Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) kredileri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Üyeler, KOBİ'lere ihtiyaçlarına göre 150 bin liraya kadar hibe niteliğinde verilebilen desteklere büyük ilgi gösterdi. "Girişimciliği Geliştirme Destek Programı" ile yeni iş kuran girişimcilere, 27 bin lirası hibe ve 70 bin lirası geri ödemeli yaklaşık 100 bin liralık destek sağlanıyor.

Sıcaklığın 40 dereceyi bulduğu İzmir'de, dernek merkezinde düzenlenen eğitim seminerine 100'e yakın sanayici katıldı. İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Denizli, üyelerinin krizden sonra finansmana ulaşım sıkıntısı çekmemesi için KOSGEB kredileri hakkında bilgilendirdiklerini söyledi. KOSGEB'in mali desteklerinden üyelerinin daha fazla yararlanmasını istediklerini belirten Denizli, daha rekabetçi bir ekonomi ve daha güçlü KOBİ'ler için hazırlanan programın ayrıntılarının, ayrıca karşılaşılan problemlerin seminerde anlatıldığını kaydetti.

KOSGEB'in proje bazlı ve öncekilere göre daha etkili olacak destek programı hayata geçirilmeden önce konuyla ilgili bilgileri üyelerine sunduklarını kaydeden İZSİAD Başkanı Denizli, "İhracat yaptığımız pazarlardaki talebin daralmasıyla birlikte ortaya çıkan sorunun çözümü, pazarları çeşitlendirmektedir. Biz de özellikle Suriye ve İran konusunda yeni perspektifler sunmaya çalışıyoruz. Bu destek programlarından da bir şekilde faydalanmamız gerekiyor." dedi.

Daha sonra KOSGEB uzmanları, destekler hakkında bilgi verdi.

KUTU

KOSGEB, ar-ge ve inovasyon yapan işletmelere, 250-300 bin liralık ayrıcalıklı bir destekleme paketi de sunuyor. "İşbirliği, Güçbirliği" isimli programda, en az beş işletme olarak biraraya gelenlere 250 bin lirası hibe ve 500 bin lirası faizsiz geri ödemeli para veriliyor. Diğer yandan "Tematik Proje" programı kapsamında da oda, borsa, birlik, dernek ve vakıf gibi meslek kuruluşlarına destek verebiliyor.